Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

​Paluu jääkiekon juurille Kaisaniemessä – "Kirkkain mielin eteenpäin"

5.12.2017

Kärpät valmistautui illan ulkoilmapeliin harjoittelemalla edellisenä iltana Kaisaniemen jäällä. Komeat puitteet otettiin hyvin vastaan pelaajien keskuudessa, eikä jäänkään kunnossa ollut moitteen sijaa. Vastuuvalmentaja Mikko Manner myönsi ulkojäämuistojen tulleen kirkkaana mieleen ja myös pelaajista sen pystyi aistimaan.

- 45 minuuttia touhuttiin yhdessä, toisesta päästä meni valot pimeäksi ja silti kaikki on edelleen tuolla jäällä niin kuin pikkupojat, Manner fiilisteli eilisen ulkojäätreenin jälkeen.

Luonnon elementtien mahdolliset vaikutukset peliolosuhteisiin tiedostetaan joukkueen keskuudessa, mutta hyökkääjä Otto Karvinen ei usko sen nousevan liian suureen rooliin.

- Voihan se alusta jonkun verran heikentyä, mutta lätkää se on sielläkin. Ihan hyvin se varmasti kestää, tai vaikutti ainakin eilen että kestää kyllä.

Suurin kysymysmerkki illan ottelun suhteen onkin sää. Karvisen mukaan mahdollisten sääolosuhteiden ei anneta häiritä, vaan joukkue pyrkii nauttimaan tapahtumasta täysin rinnoin.

- Kirkkain mielin lähdetään eteenpäin, otetaan se mitä tulee vastaan. Tämä on niin siisti tapahtuma, että ei anneta minkään sellaisen vaikuttaa negatiivisesti.

Pelillisesti Karvinen ei odota mitään erikoisuuksia, vaan uskoo samojen asioiden nousevan ratkaisevaan rooliin kuin normaalistikin IFK:ta vastaan.

- Se jengi kumpi pystyy paremmin liikkumaan, pelaamaan rohkeampaa peliä ja pysymään enemmän kiekossa ottaa kolme pistettä tänään.

Otto Karvinen, miltä tuntuu kohdata oma kasvattajaseura Helsingin ydinkeskustassa 16 000 ihmisen edessä?

-Todella hieno fiilis on itsellä, kyllä alkaa pikku hiljaa kutkuttamaan. Silloin kun tämä julkaistiin laitoin heti kalenteriin ja hienoa kun tämä päivä on nyt käsillä.

Kokoonpanojen puolella suuriin muutoksiin ei ole tarvetta. Kolmosketjussa hyökkäävät tänään IFK-taustaiset Jasse Ikonen ja Otto Karvinen, välissään Jyri Junnila. Muut hyökkäysvitjat pysyvät ennallaan. Puolustukseen Kärpät saa takaisin muutaman pelin sivussa olleen Teemu Kivihalmeen, joka ottaa oman paikkansa Jani Hakanpään rinnalta. Seitsemäntenä puolustajana pelaa Aleksi Mäkelä. Veini Vehviläinen jatkaa maalilla ja Vilho Heikkinen avaa luukkua Jussi Rynnäksen ollessa edelleen sivussa.

Helsinki Ice Challenge: HIFK – Kärpät käyntiin Kaisaniemen puistossa, Ruutu+ palvelussa ja Nelosella kello 18:30!