Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – KooKoo 12.12.2018 klo 18:30

Paluu sisätiloihin Vaasassa – "Tiedetään mitä lähdetään yrittämään"

7.12.2017
Paluu sisätiloihin Vaasassa – "Tiedetään mitä lähdetään yrittämään"

Kuva: Jussi Määttä

Helsinki Ice Challenge on vielä tuoreena kaikkien mielessä, mutta itsenäisyyspäivän aaton ulkoilmaspektaakkelin jälkeen Kärpillä on edessään paluu normaaliin päivärytmiin Vaasassa. Kärpät kohtaa tänään liigakierroksen ainoassa ottelussa alavireisen Sportin, joka majailee sarjataulukon toiseksi viimeisellä sijalla. Kärpiltä vaaditaan tänään jämäkkää suoritusta, sillä vaasalaisilla on varmasti kova halu päästä takaisin voittojen tielle kotiyleisönsä edessä.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan joukkue on ulkoilmapelin jälkeen valmiina palaamaan normaaleihin olosuhteisiin ja tekemään omaa juttuaan. Manner myös tiedostaa, että lähtökohdista huolimatta mitään ei pidetä itsestäänselvyytenä.

- Yksittäisen jääkiekko-ottelun voittaminen on monesta asiasta kiinni ja niin se on tänäänkin. Välillä siellä tarvitaan sattumaa, välillä voit pelata vähän huonommin, mutta olla paikalla olijoista parempi. Välillä jompikumpi maalivahti voi ryöstää pelin, välillä voit pelata todella hyvin ja silti hävitä pelin kun vastustaja on vain parempi.

Mannerin suhtautuminen illan otteluun on tutun rauhallinen:

- Me tiedetään mitä lähdetään tänään yrittämään. Yritetään tsempata kovasti ja taas kerran antaa itsellemme mahdollisuus voittaa. Sen jälkeen kunnioitetaan lopputulosta ja jatketaan eteenpäin.

Kuten monena aiempana iltanakin, Kärppien kolmosketjun ruletti on jälleen pyörähtänyt. Tänään tuossa ketjussa hyökkäävät Juha Koivisto, Jyri Junnila ja kahdella edellisellä kaudella Sportia edustanut Otto Karvinen. Puolustuksessa pelivuoron saa Taneli Ronkainen, joka ottaa Aleksi Mäkelän paikan seitsemäntenä puolustajana. Maalissa jatkaa Veini Vehviläinen.

Sport – Kärpät käyntiin Vaasa Arenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!