Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Ketjuruletti pyörähti Lahdessa - Kärpät kohtaa viikon ainoassa ottelussaan Pelicansin

15.12.2017

Kärppien viikon ainoa ottelu pelataan tänään Lahdessa, kun Kärpät ja Pelicans iskevät yhteen kello 18:30. Kotijoukkue Pelicans taipui keskiviikkona Jukureiden käsittelyssä maalein 4-1 ja onkin varmasti valmis katkaisemaan tappioputkensa kahteen otteluun. Kärpät taas pyrkii jatkamaan vahvaa vieraspelaamistaan. Viimeisimmän vierastappion löytämiseksi joutuu kalenteria selaamaan lokakuun puolelle saakka.

Kärppien apuvalmentaja Lauri Mikkola odottaa Pelicansin tavoittelevan paluuta voittokantaan omalla, aktiivisella tyylillään.

- Kyllähän sieltä tulee varmasti tulta ja tappuraa vastaan. Hyvin liikkuva joukkue joka kääntää peliä nopeasti. Kamppailuvalmis ja paineistava, eli erittäin aktiivinen joukkue tulossa vastaan.

Maajoukkueen Venäjän turnauksen vuoksi Kärpät on joutunut pyörittämään ketjujaan uuteen uskoon. Ainoastaan kakkos-viisikko pysyy ennallaan. Kun Miika Koivisto, Jani Hakanpää, Mikael Ruohomaa ja Julius Junttila ovat poissa kokoonpanoon nousevat Tuomas Vartiainen, Radek Koblizek ja Taneli Siikaluoma.

Ykkösketjun muodostavat Jari Sailio, Jasse Ikonen ja Charles Bertrand takanaan pakkipari Taneli Ronkainen – Shaun Heshka. Kolmosketjussa hyökkäävät Juha Koivisto, Jyri Junnila ja Tuomas Vartiainen. Kolmospakkipari on muodossa Teemu Kivihalme – Aleksi Mäkelä. Nelosketjussa pelaavat Radek Koblizek, Miska Humaloja ja Sami Anttila. Taneli Siikaluoma aloittaa seitsemäntenä puolustajana.

Maalissa aloittaa Veini Vehviläinen. Joukkueen kanssa jo tämän viikon harjoitellut Jussi Rynnäs ei matkustanut Lahteen, vaan luukkuvahtina jatkaa Vilho Heikkinen. Mikkolan mukaan poissaolot antavat lisäminuutteja ja näytönpaikkoja niitä kaipaaville pelaajille.

- Siellä muutama jätkä saa vähän lisävastuuta mitä ei välttämättä tällä kaudella ole tullut. He pääsevät lyömään parastaan tiskiin ja saavat hienon mahdollisuuden, jätkät ovat innoissaan siitä.

Maajoukkueen mukana on myös Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner sekä maalivahtivalmentaja Ari Hilli. Tämä tarkoittaa illan otteluun muutoksia myös penkin takana.

- Soosi ei normaalisti peluuta, vaan hän enemmän tarkkailee, havainnoi ja antaa vinkkejä. Soosi peluuttaa tänään pakit ja minä peluutan hyökkääjät. Minä olen pitkään peluuttanut A-junioreissa hyökkääjiä ja Soosilla on kokemusta pakkien peluuttamisesta Liigassa, kommentoi Mikkola.

Pelicans – Kärpät käyntiin Isku Areenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!