Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Pelicans vahvempi kotonaan - Leskinen Kärppien ainoa maalintekijä

15.12.2017
Pelicans vahvempi kotonaan - Leskinen Kärppien ainoa maalintekijä

Kuva: Jussi Määttä

Maajoukkuekomennusten vuoksi Kärpät lähti otteluun uusituilla ketjukoostumuksilla. Kokkolan Hermestä viime aikoina edustaneet Taneli Siikaluoma, Tuomas Vartiainen ja Radek Koblizek saivat Lahdessa näytönpaikan. Pelicansilla oli kova halu kääntää kurssiaan kotiyleisönsä edessä sarjakärjen kustannuksella.

Avauserässä molemmat joukkueet onnistuivat värkkäämään riittävän määrän maalipaikkoja, mutta erinomaisessa vireessä olleet maalivahdit varmistivat sen, että erän ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät Nicklas Lasun ja Mikko Kousan väkivaltaisuuskakkoset. Kärppien maalilla Vein Vehviläinen torjui avauserässä yhdeksän kertaa, kun taas virkaveli Janne Juvonen joutui hikoilemaan 16 torjunnan verran. Toiseen erään lähdettiin maalittomasta tasatilanteesta.

Toisen erän alussa Kärppien nelosketjun vahva vaihto johti ylivoimaan kun Hannes Björninen koukki itsensä jäähyboksiin. Ylivoima kiitti tilaisuudesta ja Ville Leskinen laukoi Kärpät 0-1 johtoon ajassa 23:10. Pelicans-valmennus haastoi maalitilanteen, mutta pitkäkään videotarkastus ei tuomiota muuttanut, vaan Kärppien avausmaali jäi voimaan. Pelicans ei kuitenkaan tasoituksen kanssa aikaillut, sillä Iikka Kangasniemi laukoi terävällä rannelaukauksella isännät tasoihin vain muutamaa minuuttia myöhemmin. Pelicansin 2-1 johtomaali nähtiin erän lopussa ylivoimalla. Aleksi Mäkelä komennettiin hieman pehmeästi maalin edustalta jäähyboksiin ja ajassa 38:01 Joonas Alanne nosti kotijoukkueen 2-1 johtoon maalin edustalta. Päätöserään Kärpille jäi siis maalin verran kirittävää.

Kärpät ei saanut kolmannessa erässä haluamaansa kiriä päälle ja tasoitusaikeet kuihtuivat kasaan viimeistään Jari Sailion suihkukomennukseen kolmisen minuuttia ennen loppua. Tätä ennen Kärppien kirin suurin kompastuskivi oli kuitenkin ollut Pelicans-vahti Juvonen. Erässä X kertaa ja koko ottelussa X kertaa torjunut Juvonen nollasi Kärppien maalintekoaikeet kerta toisensa jälkeen ja varmisti Pelicansille täydet kolme pistettä. Loppulukemat 3-1 viimeisteli tyhjään maaliin Aleksi Mustonen.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ensi viikon tiistaina, tuolloin vastassa JYP! Kyseessä on Kärppien viimeinen ottelu ennen joulutaukoa. Liput tuohon otteluun TÄSTÄ!