Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Viimeinen ottelu ennen joulutaukoa – "Pelaajille isoja pelejä"

19.12.2017

Syyskauden viimeinen koitos ennen joulutaukoa on edessä tänään, kun Kärpät kohtaa JYPin. Kauden keskinäisissä otteluissa tilanne on tasan 1-1 ja molemmat ottelut ovat päättyneet kotijoukkueen voittoon maalin erolla. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner odottaa illan kohtaamisesta aivan yhtä tiukkaa taistelua kuin aiemmatkin ottelut ovat olleet.

- Jokainen ottelu on aina ainutlaatuinen. JYP on hyvä sekoitus fyysisiä, isokokoisia pelaajia ja todella kokeneita, voittamiseen tottuneita pelaajia, jotka ymmärtävät, että mitä kovempi paikka sitä kovemman suorituksen he saavat kaivettua esiin. Sen takia Kärppien ja JYPin väliset pelit on pelaajillekin sellaisia isoja pelejä.

Manner vietti viime viikon maajoukkueen mukana Tšekeissä ja Venäjällä. Kärppien viime perjantaisen Pelicans-ottelun mies katsoi Moskovasta käsin ja tappiosta huolimatta viesti joukkueen koko viime viikosta on ollut positiivinen.

- Nähtiin Hillin kanssa Moskovasta käsin Pelicans-peli ja sehän oli loistava peli. Oli mahtava nähdä joukkue pelaamassa silloin, kun et itse ole siellä aition tasolla. Peli oli erittäin viihdyttävää, viisi hyökkäsi – viisi puolusti, eli juuri sellaista mitä me halutaan. Monta vastaavaa peliä ollaan onnistuttu voittamaan.

Kärppien hyökkäysketjut palaavat suurelta osin tuttuun muotoonsa, kun maajoukkuemiehet ovat kotiutuneet Venäjältä. Ykkös- ja kakkosketju ovat jälleen kasassa, mutta kolmos- ja nelosketjuissa nähdään pieniä muutoksia. Kolmosketjun tänään muodostavat Jasse Ikonen, Jyri Junnila ja Tuomas Vartiainen. Nelosketjussa Miska Humalojan ja Sami Anttilan kanssa hyökkää Radek Koblizek, joka ottaa pelikiellossa olevan Jari Sailion paikan ketjun vasemmasta laidasta. Sailiolle langetettiin viiden ottelun mittainen pelikielto viime perjantain Pelicans-ottelussa tapahtuneesta päähän kohdistuneesta taklauksesta. Manner odottaa Koblizekiltä ja Vartiaiselta rohkeaa pelaamista.

- Odotan erittäin rohkeaa kiekollista kiekollista peliä, liikkuvaa hyökkäyspeliä ja sellaista jatkuvaa häirintäpeliä. Heidän vahvuutensa on kuitenkin siinä luisteluvoimassa. He eivät tulee JYPiä kaatamaan sillä, että he seisoo paikallaan ja kamppailee, vaan heidän pitää tuoda se tekninen vauhtitaitavuus mukaan sinne peliin.

Puolustus on palannut tuttuun muotoonsa ja Taneli Ronkainen ottaa tänään seitsemännen puolustajan paikan. Veini Vehviläinen aloittaa maalissa ja Jussi Rynnäs tekee paluun kärppäpaitaan toivuttuaan marraskuussa kärsitystä vammastaan. Rynkky aloittaa ottelun penkin päässä.

Kärpät – JYP käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!