Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Viiden maalin päätöserä toi pisteen Kärpille

26.12.2017
Viiden maalin päätöserä toi pisteen Kärpille

Julius Junttila tehoiuli pisteet 2+2. (Kuva: Juss)

Kotijoukkue KalPa aloitti ottelun vahvasti. Avauserä ehti vanhentua ainoastaan 3:45 kun Mathew Maione avasi ottelun maalinteon. Alle kolme minuuttia myöhemmin Kai Kantola tuplasi KalPan johdon ylivoimahyökkäyksestä. KalPalla oli mahdollisuus kasvattaa johtoaan kun Kärpille tuomittiin kahden minuutin joukkuerangaistus aloitusrikkeestä. Tapetun alivoiman jälkeen Kärpät kuitenkin sai konettaan hieman käyntiin ja avauserän jälkimmäinen puolisko oli vahvaa tekemistä vierasjoukkueelta. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin kuitenkin KalPan 2-0 johdossa.

Toinen erä ei alkanut Kärppien ylivoimasta huolimatta hyvin. Pari minuuttia ylivoiman päättymisen jälkeen KalPan Mikko Nuutinen laukoi isännät jo 3-0 johtoon. Kai Kantolan 4-0 maalin jälkeen Kärppien ilta synkentyi entisestään, kun Shaun Heshka komennettiin suihkuun keihästämistä ja tästä seuranneesta ylivoimasta KalPa lisäsi johtonsa jo viiteen maaliin. Kärpillä oli mahdollisuus avata maalihanansa erän lopun ylivoimalla, mutta päätöserään lähdettiin tylyistä 5-0 lukemista.

Kolmannessa erässä Kärpät sai ensimmäisen merkinnän maalisarakkeeseensa, kun Teemu Kivihalme kavensi lukemat 5-1 Ville Leskisen ja Jasse Ikosen esityöstä. Kolmen maalin päähän Kärpät toi Julius Junttila, joka survoi irtokiekon maalin edustalta sisään päätöserän puolivälissä. Viisi ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Kärpät nousi kahden maalin päähän Julius Junttilan illan toisella osumalla. Reilua minuuttia myöhemmin Kärpät nousi maalin päähän, kun Lasse Kukkonen luuti maalin edustalta kauden ensimmäisen maalinsa. Kärppien 5-5 tasoituksesta vastasi Mikko Niemelä, joka pysäytti pelikellot aikaan 57:24.

Jatkoajalle Kärppien lento ei enää kantanut, vaan KalPan Balazs Sebok ratkaisi lisäpisteen KalPalle puolitoista minuuttia ennen jatkoajan loppua.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ylihuomenna torstaina, kun vieraaksi Raksilaan saapuu hallitseva mestari Tampereen Tappara. Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!