Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Vaikea toinen erä Kärppien turmiona - Tappara vei pisteet

28.12.2017
Vaikea toinen erä Kärppien turmiona - Tappara vei pisteet

Charles Bertrand maalasi ottelussa kahdesti. (Kuva: Jussi Määttä)

Avauserässä pelattiin tilastojen mukaan lähes yhtä päätyä, mutta ensimmäiselle tauolle lähdettiin silti tasatilanteessa. Ottelun maalinteon aloitti Charles Bertrand, joka vei Kärpät 1-0 johtoon ajassa 6:14 Miika Koiviston ja Julius Junttilan esityöstä. Bertrandille maali oli kauden 19. ja Julius Junttila rikkoi syöttöpisteellään 40 tehopisteen rajan tällä kaudella. Tapparan tasoitus nähtiin ajassa 15:31, kun Joona Luoto nosti kiekon tarkasti Kärppä-maalin etuyläkulmaan. Näin ollen toista erää kohti lähdettiin lukemista 1-1. Avauserässä laukaukset olivat tasatilanteesta huolimatta vahvasti Kärppien puolella, sillä Dominik Hrachovinalle kirjattiin erässä hurjat 18 torjuntaa. Kärppien maalilla Veini Vehviläinen torjui neljä kertaa.

Toisessa erässä Tappara heilutti tahtipuikkoa ja Kärpät jäähyili. Tapparan 1-2 osuma nähtiin aivan erän alkupuolella, kun Otso Rantakarin rannelaukaus upposi jopa hieman helpon näköisesti ohi Vehviläisen ajassa 23:18. Tämä sai Kärppien valmennusjohdon vaihtamaan maalin suulle Jussi Rynnäksen, joka hänkin joutui erässä kertaalleen antautumaan. Lukemat 1-3 syntyivät Tapparan kahden miehen ylivoimalla. Mikko Lehtonen pääsi pommittamaan vapaasti suoraan syötöstä ja laukoi kiekon vastustamattomasti maalin etukulmaan, ohi erässä 10 kertaa torjuneen Rynnäksen. Kolmannessa erässä Kärpillä oli siis kaksi maalia kirittävänä.

Kolmannessa erässä Kärpät sai pelinsä takaisin uomiinsa ja oli ehkä jopa hienoisesti vahvempi osapuoli. Kiri käynnistyi kuitenkin liian myöhään, sillä Kärppien 2-3 kavennus syntyi vain 23 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, tekijänä toistamiseen osunut Charles Bertrand. Tappara pystyi tappamaan viimeiset sekuntit pois kellosta ja näin ollen pisteet matkasivat Tampereelle maalein 2-3.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan Kärpät ei pystynyt kaivamaan riittävää suoritusta erinomaisesti pelanneen Tapparan kaatamiseen.

- Tiedettiin, että hyvässä vireessä oleva huippujoukkue on vastassa. Voittamiseen olisi vaadittu 60 minuuttia nappisuoritusta, me pystyttiin pelaamaan 30 minuuttia; 20 ensimmäistä ja 10 viimeistä. Toinen erä oli meiltä luokaton, kauden huonoin erä. Sen takia ei ansaittua tänään voittoa.

Kärpät pelaa vuoden viimeisen ottelunsa tulevana lauantaina Mikkelissä.