Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Vuoden viimeisessä kotipelissä vastassa Tappara

28.12.2017
​Vuoden viimeisessä kotipelissä vastassa Tappara

Nicklas Lasu onnnistui maalinteossa viimeksi Tapparaa vastaan. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpillä on tänään mahdollisuus katkaista kuluvan kauden pisin tappioputki. Kärpät on hävinnyt ensimmäistä kertaa tällä kaudella kolme perättäistä otteluaan ja noista otteluista saldona on ainoastaan yksi piste viime tiistailta Kuopiosta. Kärpät esitti päätöserässä hurjan kirin noustuaan viiden maalin takaa rinnalle ja vieden pelin jatkoajalle. Kolmannen erän rynnistyksessä joukkoja johti Julius Junttila, joka kirjautti erässä pisteet 2+2. Jatkoajalla lisäpisteen KalPalle ratkaisi kuitenkin Balazs Sebok.

Tänään luvassa on mahdollisuus palauttaa juna oikeille raiteille rakkaan vihollisen kustannuksella. Voitot ovat Kärppien ja Tapparan keskinäisissä otteluissa tämän kauden osalta tasan 1-1, sillä molemmat ovat onnistuneet voittamaan kotiottelunsa. Tampereella Tappara oli lokakuussa parempi maalein 2-1 ja marraskuussa Kärpät piti pisteet Oulussa maalein 3-1. Tämäniltaisesta koitoksesta onkin myös lupa odottaa tiukkaa vääntöä.

Tapaninpäivän kierroksella Tappara nappasi voiton paikalliskamppailusta, kun Ilves kaatui maalein 4-2. Joulukuu on ollut Tapparalle tulosten valossa erinomainen, sillä joulukuussa tamperelaisille on kirjattu ainoastaan yksi tappio. Hyvät otteet ovat nostaneet Tapparan sarjataulukon kolmanneksi, kuuden pisteen päähän sarjajohtaja Kärpistä.

Kärppien kokoonpanossa nähdään kolme muutosta tiistain KalPa-otteluun verrattuna. Aleksi Mäkelä ottaa pelikiellossa olevan Shaun Heshkan paikan ykköspakkiparista. Tiistain pelissä tapahtunut huitominen vietiin Liigan kurinpitodelegaation käsittelyyn ja tuomion on määrä tulla tänään. Pelikiellon takia on sivussa myös Jari Sailio, joka on edustuskelpoinen seuraavan kerran 6.1. pelattavassa Kärpät - TPS -ottelussa. Tänään Kärppien kolmosketjussa Radek Koblizek ottaa Tuomas Vartiaisen paikan Jasse Ikosen ja Juha Koiviston vasemmalta puolelta ja Taneli Ronkainen on seitsemäs puolustaja. Veini Vehviläinen jatkaa Kärppien maalilla.

KOKOONPANOT

Kärpät - Tappara käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!