Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Kärppien vuodelle voitokas päätös - "Koko joukkueen taisteluvoitto"

30.12.2017
Kärppien vuodelle voitokas päätös - "Koko joukkueen taisteluvoitto"

Kärpillä ei mennyt kuin reilut viisi minuuttia ottelun maalinteon aloittamiseen. Mikael Ruohomaa vapautti laidasta Charles Bertrandin puolustuksen ohi ja ranskalaishyökkääjä viimeisteli kauden 21. osumansa nopealla rannelaukauksella takakulmaan. Jukurit vei nimiinsä avauserän laukaukset lukemin 15-10, mutta torjuntoja molemmille maalivahdeille kertyi viisi kappaletta ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kärppien 0-1 johdossa.

Toisessa erässä molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan ylivoimaansa, mutta maaleja erässä ei nähty. Kärpät pystyi nollaamaan tällä viikolla tuhoa kylväneen Jukuri-ylivoiman kahteen otteeseen. Erän lopussa Jukureille tuomittiin tällä viikolla voimaan astuneen aloitussäännön mukainen kaksiminuuttinen aloitusrikkeestä, ja kolmas erä alkoi Kärppien ylivoimalla.

Kärpät kasvatti johtoaan kun kolmatta erää oli pelattu vajaat seitsemän minuuttia. Kärppien kakkosketju taisteli hyökkäyspään aloituksen jälkeen kiekon itselleen ja lopulta Ville Leskinen pääsi nostamaan kiekon takayläkulmaan ajassa 46:49. Jukureiden avausmaali nähtiin kaksi minuuttia ennen loppua, kun Zach Budish ohjasi isännät maalin päähän. Takaa-ajo tyssäsi kuitenkin siihen, ja pisteet matkasivat Kärppien mukana Ouluun maalein 1-2. Voitolla Kärpät katkaisi neljän ottelun mittaisen tappioputkensa.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner sai joukkueeltaan sellaisen esityksen, jota ennen ottelua kaipasikin.

Tiukka taistelu ja hieno voitto. Mainiota puolustamista joukkueelta ja sitä kautta saatiin haastavaan tilanteeseen todella tärkeä voitto. Ei varmasti kauden helpoin voitto, mutta ei sen pidä ollakaan. Tällainen isolla sydämellä puolustettu, koko joukkueen taisteluvoitto tarvittiin tähän paikkaan. Tästä on hyvä lähteä jatkamaan hommia ensi viikolla.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ensi viikon keskiviikkona Tampereella, Ilvestä vastaan.