Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Vuoden viimeiset pisteet jaossa Mikkelissä - "Taistelutahtoa ja kärsivällisyyttä"

30.12.2017
​Vuoden viimeiset pisteet jaossa Mikkelissä - "Taistelutahtoa ja kärsivällisyyttä"

Ville Leskinen kuritti viimeksi Jukureita kolmella syöttöpisteellä. (Kuva: Jussi Määttä)

Lähtökohdat Kärppien ja Jukureiden vuoden viimeiseen koitokseen ovat kutkuttavat. Kauden vaikeinta jaksoaan tarpova sarjakärki vastaan juuri sarjan jumbosijalta pois noussut Jukurit. Kärppien viimeisen ottelu on torstainen kotitappio Tapparalle. Samaan aikaan Jukurit ryösti täyden pistepotin Vaasasta maalein 1-5. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan kopissa ei ole maalailtu piruja seinälle, vaan kurssin uskotaan kääntyvän sinnikkäällä ja kärsivällisellä työnteolla.

- Se vaatii yhteistä taistelutahtoa, kärsivällisyyttä ja ymmärrystä siitä, että peliä ei voi kokoajan hallita. Hyökkäyspeli ei voi kulkea koko 60 minuuttia, vaan täytyy ymmärtää se, että myös laadukas puolustuspelaaminen on hyvää pelaamista. Joukkueen tulee sitkeästi kestää vastustajan hyvät hetket ja keskittyä omaan suoritukseen.

Illan vastustaja Jukurit saa Mannerilta arvostusta nimenomaan joukkueen sinnikkäästä puolustamisesta ja tiukasta yhteispelistä.

- Pisteet ovat aina tiukassa, kun pelataan Jukureita vastaan. Heidän arvomaailmansa tukee yhdessä tekemistä, kovaa puolustamista ja sen takia he ovat niin vaarallinen ja hyvä joukkue. Tämän lisäksi torstainen voitto Vaasasta kertoo joukkueen erinomaisesta vireystilasta. Luvassa on varmasti kova taistelupeli. Meidän pitää ymmärtää ja hyväksyä se, että ottelussa tulee tiukkoja hetkiä jolloin me ei päästä hyökkäämään. Joukkueelta vaaditaan silloin päättäväisyyttä ja kärsivällisyyttä puolustuspelissä.

Kärppien kokoonpanossa nähdään pieniä muutoksia torstain peliin verrattuna. Kaksi ensimmäistä hyökkäysketjua pysyvät ennallaan, mutta kolmas ja neljäs ketju saavat uutta verta. Kolmosketjun tänään muodostavat Jyri Junnila, Jasse Ikonen ja Juha Koivisto. Nelosketjussa hyökkäävät Otto Karvinen, Miska Humaloja ja Sami Anttila.

Miika Koiviston ja Aleksi Mäkelän muodostamaa ykkösparia lukuun ottamatta puolustus pyörähtää uuteen uskoon Jani Hakanpään poissaolon myötä. Hakanpää sai torstain Tappara-ottelussa tällin, joka pitää miehen sivussa ainakin tämäniltaisesta ottelusta. Kakkosparin muodostavat Taneli Ronkainen ja Lasse Kukkonen, kolmosparissa pelaavat Teemu Kivihalme sekä Mikko Niemelä. Seitsemäntenä puolustajana otteluun lähtee uransa toiseen liigaotteluun pukeva Joona Huttula. Maalissa aloittaa Jussi Rynnäs ja luukkua avaa Veini Vehviläinen.

Jukurit - Kärpät käyntiin Ikioma-areenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 17!