Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Kärpät aloitti vuoden jatkoaikavoitolla - "Voitto on aina voitto"

3.1.2018
Kärpät aloitti vuoden jatkoaikavoitolla - "Voitto on aina voitto"

Ville Leskinen kuritti Ilvestä tehoin 2+1. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärppäkasvatti Arttu Ruotsalainen pääsi aloittamaan ottelun maalinteon ajassa 4:52. Ruotsalainen pääsi tuikkaamaan kiekon tyhjään maaliin nopean vastahyökkäyksen päätteeksi, ja Ilves siirtyi 1-0 johtoon. Erän puolivälin jälkeen Kärpät alkoi löytämään peliään ja onnistuikin vyöryttämään pitkiä hyökkäyksiä Ilves-päätyyn. Palkinto hyvästä työstä nähtiin 48 sekuntia ennen erän päätöstä, kun Jasse Ikonen tasoitti pelin Radek Koblizekin ja Jyri Junnilan esityöstä. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin 1-1 tasatilanteesta.

Kärppien hyvä ilme kantoi myös toiseen erään. Ville Leskinen laukoi Kärpät 1-2 johtoon reilun minuutin pelin jälkeen. Ilves kuitenkin tasoitti pelin ennen erän puoltaväliä. Jani Hakanpään harhasyöttö päätyi Tapio Laakson lapaan, ja hyökkääjä laukoi kiekon terävästi maalin takakulmaan. Kärppien 2-3 osuma oli lahja Ilves-vahti Riku Heleniukselta. Ville Leskinen katkaisi miehen heittämän rännikiekon ja siirsi kiekon nopeasti maalille. Maalin edustalla odotellut Saku Mäenalanen pääsi lakaisemaan kiekon ohi juuri ja juuri maalilleen takaisin ehtiinen Heleniuksen, ja Kärpät sai johtonsa takaisin.

Kärppien 2-4 osuma nähtiin Ilveksen jäähysuman päätteeksi. Ensimmäisen ylivoimansa Kärpät tuhri, mutta kotijoukkueen toinen perättäinen jäähy kostautui Mikael Ruohomaan ylivoimamaalin muodossa reilut kolme minuuttia ennen toisen erän päätöstä. Erän lopussa Ilves oli nousta maalin päähän, mutta Jussi Rynnäs oli asiasta toista mieltä, kun mies venyi huikeaan mailatorjuntaan. Näin ollen kolmas erä käynnistyi Kärppien 2-4 johdossa.

Päätöserän ensimmäinen minuutti ei ollut ehtinyt vielä edes täyttyä, kun Ilves nousi maalin päähän Teemu Rautiaisen osumalla. Tästä sisuuntunut Ilves aloitti takaa-ajonsa, ja Kärppä-vahti Jussi Rynnäs joutui venymään erässä useisiin tärkeisiin torjuntoihin. Viisi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä Kärppien Mikael Ruohomaalle tuomittiin 2+10 minuutin rangaistus, ja Ilves sai mainion paikan nousta pelissä rinnalle. Tällä ylivoimalla tasoitusta ei nähty, mutta ajassa 58:58 Ilves tasoitti lukemat 4-4 ilman maalivahtia. Viimeinen minuutti ei lisäosumia tuonut, joten tiedossa oli jatkoaika.

Jatkojalla sankariksi nousi illan toisella maalillaan Ville Leskinen, joka viimeisteli ottelun voittomaalin ketjukaveri Saku Mäenalasen esityöstä. Kärpät siis nappasi lisäpisteen mukaansa maalein 4-5.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ei jäänyt harmittelemaan menetettyä pistettä, vaan oli onnellinen jatkoaikavoitosta.

- Lopun tasoitus jäi tietysti harmittamaan, mutta kun Lese teki sen voittomaalin niin aika äkkiä fiilikset kääntyi positiiviseksi. Tulee vielä päivä, että me pystytään pitämään vastustaja ilman maalia kun he ottavat molarin pois, mutta tänään ei ollut se päivä. Peli oli aikalailla mitä odotettiinkin. Aluksi Ilves oli vahva, mutta sitten me saatiin työmäärää ylöspäin, vaihtorytmiä kuntoon ja otetta pelistä sitä kautta. Loppu oli sitten taistelua. Harmittavasti saivat sen kavennuksen kolmannen erän alkuun ja sitä kautta lisää intoa peliin. Voitto on kuitenkin aina voitto ja sitä pitää arvostaa.

Kärppien seuraava ottelu on luvassa tulevana lauantaina. Tuolloin TPS saapuu vieraaksi Ouluun. Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!