Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Uusi vuosi käyntiin Tampereella - "Nyt tämä kausi vasta kunnolla käynnistyy"

3.1.2018
​Uusi vuosi käyntiin Tampereella - "Nyt tämä kausi vasta kunnolla käynnistyy"

Shaun Heshka palaa tänään Kärppien kokoonpanoon. (Kuva: Jussi Määttä)

Vuoden 2017 viimeisessä ottelussaan Mikkelissä Kärpät katkaisi kauden pisimmän tappioputkensa. Neljään ottelun mittaiseksi venynyt voitoton jakso sai päätöksensä, kun Kärpät haki 1-2 voiton myötä kolme pistettä mukaansa Mikkelistä. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner tiedostaa hyvin sarjapelaamisen realiteetit.

- Totta kai täydellisessä maailmassa sitä haluaisi saada sellaista tasaista suorittamista, mutta myös ne negatiiviset putket, ne tulokset joita ei halua, kuuluu tähän lajiin. Se on fakta, että vaikka me kuinka haluttaisiin kokoajan olla se sama joukkue joka luistelee vastustajalta jalat alta ja pelaa inspiroivaa, erilaista jääkiekkoa jota on kiva tulla katsomaan, ja lopussa vielä voittaa, niin se ei ole mahdollista ammattilaissarjassa. Nykypäivänä vastustajat ja peli kehittyvät niin nopeasti. Vastustajat oppivat kunnioittamaan ja kohtaamaan toisia joukkueita kauden aikana.

Lopputuloksen miettiminen, oli kyseessä voitto tai tappio, johtaa Mannerin mukaan nopeasti keskittymisen herpaantumiseen.

- Kun välillä saat hyviä tuloksia, niin se tuo mukanaan sitä, että saattaa omat odotukset kasvaa ja saattaa välillä tulla sellainen epäonnistumisen pelko, joka on ihan luonnollinen asia. Silloin kun ajatus siirtyy tulokseen liittyviin asioihin, niin aika monta kertaa se tulos sitten kärsii.

Tänään Kärpät kohtaa ailahtelevasti viime aikoina pelanneen Ilveksen. Tamperelaiset ovat neljästä edellisestä pelistään saaneet kasaan neljä pistettä, ja matka kymmenen parhaan joukkoon on päässyt kasvamaan viidentoista pisteen mittaiseksi. Uuden vuoden myötä kevään peleihin hamuava Ilves on Mannerin mukaan vaarallinen vastustaja juuri kevään pelien lähestyessä.

- Ilveksestä tekee entistä vaarallisemman se, että heillä on viime keväältä kokemusta loppukauden hurmoksesta. Varmasti he yrittävät uuden vuoden myötä hypätä taas siihen junaan tänään.

Joukkueiden kauden aiemmat kohtaamiset ovat molemmat päättyneet Kärppien voittoon. Syyskuussa pisteet pysyivät Oulussa niukasti maalein 4-3 Miska Humalojan viimeisen minuutin voittomaalilla. Marraskuussa Kärpät vei voiton Tampereella maalein 0-2, ja näin ollen pisteet keskinäisistä otteluista ovat Kärpille 6-0.

- Vieraspelissä täällä Tampereella me oltiin Ilvestä nopeampia. Sitten taas Raksilassa me oltiin onnekkaampia, silloin Ilves oli todella vaarallinen. Ilveksellä on mielestäni hyvä joukkue. Heillä on erittäin laadukas hyökkäyskalusto. Heitä vastaan pitää pystyä pitämään työmäärä ja intensiteetti todella kovana, eikä antaa yhtään turhaa tilaa ja aikaa. Viisikon pelinopeus ja yhteistyö pitää olla riittävällä tasolla, jotta me saadaan otettua se tila ja aika pois.

Viime lauantaina voiton torjunut Jussi Rynnäs saa tänään toisen perättäisen starttinsa Kärppien maalilla. Puolustuksensa Kärpät saa tuttuun muotoon, kun Shaun Heshka on kärsinyt pelikieltonsa ja Jani Hakanpää on toipunut pelikuntoiseksi jätettyään edellisen ottelun väliin. Seitsemäntenä puolustajana pelaa tänään Aleksi Mäkelä. Kolmosketju on ainoa hyökkäyskolmikko, jossa nähdään muutos viime otteluun verrattuna, kun Radek Koblizek ottaa Juha Koiviston paikan ketjun oikeasta laidasta.

Ilves - Kärpät käyntiin Hakametsässä ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!

Joukkueiden kokoonpanot löydät TÄSTÄ!