Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Kärkikamppailu Raksilassa – Sailio takaisin, Junttila sivussa

6.1.2018

Raksilan lauantai-illassa on luvassa todellinen kärkikamppailu, kun eilisen voiton myötä sarjan ykköspaikalle noussut TPS saapuu sarjajohtoaan takaisin hamuavan Kärppien vieraaksi. Kauden aiemmat keskinäiset ottelut ovat olleet kotijoukkueiden näytöstä, sillä kumpikaan joukkue ei ole pystynyt toistensa kotikaukaloista pisteitä naaraamaan.

Kuten aiemmallakin TPS:n Oulun vierailulla, on tämänkin iltaiseen otteluun lähdettäessä vierailla ottelu alla. Eilen TPS kaatoi vakuuttavasti sarjakolmosen Tapparan kotihallissaan, ja nousi näin ollen Kärppiä pelin enemmän pelanneena sarjan kärkipaikalle. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner toivoo oman joukkueensa pystyvän hyödyntämään illan ottelun lähtökohdat.

- Otteluohjelma on jostain kumman syystä suonut molemmat kohtaamiset täällä TPS:ää vastaan sillä tavalla, että TPS on pelannut perjantaina, ja me ollaan huilattu. Kyllä me halutaan, että se näkyisi jossain vaiheessa peliä. Toivottavasti pystytään liikkumaan niin hyvin, että me pakotetaan TPS jäähyihin, ja ehkä sitä kautta ansaittaisiin tänään voitto.

Mannerin mukaan ei ole sattumaa, että TPS on mukana sarjan kärkikahinassa tällä kaudella.

- TPS on erittäin hyvä sekoitus kokeneita huippupelaajia ja nuoria, sopivassa iässä olevia pelaajia, jotka ovat erittäin dynaamisia ja voitontahtoisia. He ovat erittäin hyviä erikoistilanteissa, ylivoima on erittäin vaarallinen. Maalien edustat ovat tällä kaudella varmaankin sarjan parhaita.

Kärppien kokoonpanoissa tänään nähdään mielenkiintoisia siirtoja, kun Jari Sailio on vapautunut pelikiellostaan ja Liigan pistepörssikärki Julius Junttila on sairastumisen takia sivussa. Junttilan paikan ykkösketjun laidasta ottaa Radek Koblizek. Sailion paluun myötä Kärpät saa mainiosti toimineen nelosketjunsa takaisin yhteen, ja kolmosketjussa tänään hyökkäävät Jyri Junnila, Jasse Ikonen ja Otto Karvinen. Maalissa jatkaa kaksi perättäistä voitto Kärpille torjunut Jussi Rynnäs.

- Valitettavasti Junttila on tänään sairaana eikä pysty pelaamaan, joten Radek on sopiva mies siihen sparraamaan. Luistin liikkuu ja on hanakka tekemään maaleja. Kauan ollaan Jaria jo odotettu takaisin. Hänen työmääränsä ja intohimonsa tarttuu muihin pelaajiin.

Kärpät – TPS käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!

Joukkueiden kokoonpanot löydät TÄSTÄ!