Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Satakunnan kiertue käyntiin Porissa - Rynnäkselle startti vanhassa kotihallissaan

9.1.2018

Kärpät kohtaa tänään Porissa loukkaantumishuolista kärsivän kotijoukkueen. Joukkueiden aiemmasta kohtaamisesta muodostui Andreas Bernard-show, kun Ässät italialaisvahtinsa johdolla ryösti kaksi pistettä Oulusta. Bernardille kirjattiin 65 minuutin aikana hurjat 45 torjuntaa ja vain yksi päästetty maali. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner uskoo, että tänään luvassa on toisenlainen ottelu.

- Erilainen peli varmasti tulossa. Ässät on kotonaan tunnetusti todella aggressiivinen ja kova kamppailemaan. Heillä on ollut viime aikoina kotiotteluissa tuloksen kanssa hieman hankaluuksia, joten he varmasti tulevat tänään hanakasti maalille. He ovat tällä hetkellä ehkä hieman epätoivoinen joukkue, joten voitontahto heillä on varmasti kova. Meidän täytyy keskittyä siihen omaan, aktiiviseen, nopeaan peliin ja ahkeruuteen, kommentoi Manner.

Kärpät saa tänään kokoonpanoonsa takaisin flunssan selättäneen Julius Junttilan, joka ottaa tuttuun tapaan oman paikkansa ykkösketjun laidasta. Kolmos- ja nelosketjut kokevat pieniä muutoksia, kun Miska Humaloja on sairastumisen vuoksi sivussa. Kolmosketjun muodostavat Juha Koivisto, Jasse Ikonen ja Otto Karvinen. Nelosketjussa paikan Jari Sailion ja Sami Anttilan välistä ottaa Jyri Junnila. Seitsemäntenä puolustajana tänään pelaa Aleksi Mäkelä.

Maalilla tänään aloittaa Jussi Rynnäs, jolle startti on neljäs perättäinen. Mannerin mukaan kaksi voittavaa maalivahtia on elintärkeä asia joukkueelle, ja molemmat maalivahdit tarvitsevat onnistumisia löytääkseen oman tasonsa.

- Se on ihan elinehto pitkässä sarjassa. Alusta asti ollaan luotettu molempiin maalivahteihin, mutta kaikki tietää sen, että maalivahdit tarvitsevat onnistumisia, joilla he todistavat sen arvonsa joukkueelle. Silloin kun niitä tulee, niin se luottamus vieruskaveriin kasvaa, ja se on alusta asti ollut meille se tärkein juttu.

Porilaislähtöinen Rynnäs pääsee tänään pelaamaan kasvattajaseuraansa vastaan, ja Rynnäs myöntääkin, että jokainen ottelu Isomäki Areenalla on miehelle erityinen asia.

- Kyllä sinne innoissaan lähtee. Kaikki pelit ovat merkityksellisiä, mutta itselle nämä ovat vielä astetta hienompia pelejä. Sellaisia pieniä kohokohtia tässä kauden keskellä.

Veini Vehviläisen sairastumisen vuoksi varamaalivahtina illan ottelussa on Vilho Heikkinen.

Ässät – Kärpät käyntiin Isomäki Areenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!