Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Tyrmäävä toinen erä toi voiton Kärpille

9.1.2018
Tyrmäävä toinen erä toi voiton Kärpille

Ottelun avausmaalista vastasi Kärpät. Maalintekijänä Charles Bertrand, joka survoi Kärpät reboundista 0-1 johtoon ajassa 6:33. Maali syntyi vain hetki sen jälkeen, kun Kärpät oli onnistunut tappamaan Ässien illan ensimmäisen ylivoiman. Osuma jäi erän ainoaksi, ja tauolle lähdettiin Kärppien 0-1 johdossa.

Toinen erä käynnistyi ryminällä, kun kahden minuutin pelin jälkeen Ben Blood ja Otto Karvinen selvittelivät välejään nyrkein. Pitkän väännön päätteeksi molemmat miehet komennettiin suihkun puolelle. Kärpät vaikutti saavan Karvisen tappelusta virtapiikin, sillä verkko heilui seuraavan 38 sekunnin aikana kahdesti. Ensin Ässä-puolustuksen harhasyötöstä rankaisi Jari Sailio, ja 18 sekuntia myöhemmin Mikael Ruohomaa vei Kärpät 0-3 johtoon. Erä ei ehtinyt edes puoliväliin saakka, kun Mikko Niemelä lisäsi Kärppien johdon jo neljään maaliin vanhanaikaisella, ja alle minuuttia myöhemmin Aleksi Mäkelä laukoi terävällä rannelaukauksella lukemat 0-5. Tämä riitti Andreas Bernardille, ja maalin suulle luisteli Henri Kiviaho. Ässien maalivahdinvaihdos rauhoitti hieman peliä, sillä loppuerä oli maaliton, ja päätöserään lähdettiin Kärppien tylyssä 0-5 johdossa.

Ottelun kolmas erä ei vauhdikkaan kakkoserän jälkeen suuria tapahtumia tarjonnut. Kärpät ei päästänyt Ässiä takaisin mukaan peliin, ja Jussi Rynnäksen kauden ensimmäinen nollapeli oli tosiasia 33 torjunnalla. Torjuntoja kertyi kolmannessa erässä komeat 16 kappaletta.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli ottelun jälkeen tyytyväinen koko joukkueen vahvaan suorittamiseen.

- Jokainen pelaaja oli valmistautunut upeasti, siitä pitää antaa kaikille kunniaa. Tehokas toinen erä ja ryhdikäs pelaaminen johtoasemassa toivat meille voiton. Hyvä joukkuesuoritus. Jokainen pelaaja oli mies paikallaan, kommentoi Manner.

Kärpät pelaa seuraavan ottelunsa torstaina, kun Satakunnan kiertue jatkuu Raumalle. Lukko - Kärpät käyntiin torstaina kello 18:30!