Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Kaksi pistettä mukaan Raumalta - "Keskityttiin olennaiseen"

11.1.2018
Kaksi pistettä mukaan Raumalta - "Keskityttiin olennaiseen"

Ville Leskinen oli voittolaukauskisan ainoa onnistuja. (Kuva: Jussi Määttä)

Lukko aloitti ottelun maalinteon ylivoimalla. Peter Tiivola pääsi lähes suoraan aloituksesta ampumaan hyvältä paikalta, ja kiekko painui vastustamattomasti takayläkulmaan ajassa 5:21. Kärpät ei avauserässä päässyt huippupaikoille paria poikkeusta lukuunottamatta, ja toiseen erään lähdettiin kotijoukkueen 1-0 johdossa.

Toisessa erässä Kärpät sai paremmin omasta pelistää kiinni ja pystyi luomaan pitkiä hyökkäyksiä Lukko-päätyyn. Erän puolivälissä Lukolla oli mahdollisuus tuplata johtonsa, mutta Jussi Rynnäs pysäyttyi läpiajoon karanneen Janne Keräsen erinomaisella torjunnalla. Kärppien tasoitus nähtiin erän lopussa, kun Jari Sailio pääsi laukomaan maalin edustalta kiekon ohi Kaapo Kähkösen nelisen minuuttia ennen erän loppua. Päätöserä käynnistyi tasalukemista 1-1.

Ottelun päätöserässä tiukka vääntö alkoi näkyä turhautumisena, kun tilanne toisensa jälkeen päättyi jonkinasteiseen pystypainiin. Tasainen vääntäminen ei kuitenkaan tuottanut maaleja kumpaankaan päähän lukuisista jäähyistä huolimatta. Kun jatkoaika kulutettiin samoissa merkeissä, oli edessä voittomaalikilpailu. Rankkareilla ainoa onnistuja oli Kärppien Ville Leskinen, ja näin ollen lisäpiste lähti Kärppien mukana Ouluun.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli tyytyväinen kaksi pistettä tuottaneeseen, nousujohteiseen peliin.

- Todella hyvä fiilis. Joukkueelta ihan huippupeli todella kovaa kotijoukkuetta vastaan, joten voi olla todella ylpeä joukkueesta. Keskityttiin olennaiseen hieman vastustajaa paremmin, ja sitä kautta ansaittiin voitto. Annettiin tuomareiden viheltää, pidettiin jalka liikkeellä ja saatiin oma identiteetti hyvin näkyviin. Kakkoserästä lähtien meidän nopea, aggressiivinen peli alkoi toimia hyvin. Totta kai oltaisiin haluttu aiemmin tehdä maaleja, mutta loistava maalivahti Kähkönen ja uhrautuva Lukko-puolustus estivät sen.

Kärppien seuraava ottelu on lauantaina pelattava Kärpät – HPK. Kyseinen ottelu on kauden toinen perhepeli, joten tekemistä on luvassa koko perheelle aamujäiltä asti. Tutustu päivän ohjelmaan TÄSTÄ!