Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Kärpät kohtaa nousussa olevan Lukon - Kupari jälleen kokoonpanossa

11.1.2018
​Kärpät kohtaa nousussa olevan Lukon - Kupari jälleen kokoonpanossa

Kupari on pelannut tällä kaudella 19 liigaottelua tehopistein 3+1. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärppien satakunnan kiertue päättyy tänään otteluun Rauman Lukkoa vastaan. Tiistaina Kärpät kaatoi Ässät Porissa, ja vierastuplan toista voittoa lähdetään tänään hakemaan jäällä ja bussissa vietetyn välipäivän jälkeen.

- Eilen harjoiteltiin Porissa, jonka jälkeen matkustettiin tänne Raumalle. Sen jälkeen ollaan kerätty energiaa, jotta ollaan illalla valmiita, kertoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner.

Lukko on voittanut joulutauon jälkeisestä kuudesta ottelustaan neljä ja majaileekin kuntopuntarin kärkipäässä. Kärppien tämänhetkinen kunto ei kotijoukkueelle kalpene, sillä neljän ottelun tappioputken jälkeen Kärpät on kääntänyt kurssinsa neljällä perättäisellä voitolla, ja paikka sarjataulukon kärjessä pitää edelleen. Tiistaina joukkue tyrmäsi Ässät pommittamalla neljä maalia reiluun viiteen minuuttiin ottelun toisessa erässä. Loppulukemat Porissa kirjattiin Kärpille maalein 0-5.

Kärpät on tällä kaudella vaikea vastustaja raumalaisille. Pekka Virran luotsaama Lukko on onnistunut kolmessa ottelussa tekemään vain kaksi maalia, ja kaikki yhdeksän jaossa ollutta pistettä ovat jääneet Kärppien mukaan. Viimeksi Kärpät kaatoi Lukon maalein 3-1, ja ottelun kruunasi Charles Bertrandin huikea yksilömaali.

Kuten Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner on useaan otteeseen tällä kaudella todennut, nuo ottelut ovat historiaa, ja Kärpät keskittyy jälleen kerran hakemaan sitä kuuluisaa huippusuoritusta.

- Lukko on yksi Liigan parhaista joukkueista. Viimeksi kun kohdattiin Oulussa heillä oli loukkaantumisia ja pieni tappioputki päällä. Tänään kun kohdataan, niin vastustaja on hyvässä moodissa ja heillä on kova draivi päällä, ja sen takia tämäniltainen ottelu on meille hyvä mittari. Me halutaan todistaa oma tasomme, ja tänään on huippusuoritusta vaativa ottelu tiedossa.

Kärppien kokoonpanossa nähdään ainoastaan kaksi muutosta tiistaihin nähden. Taneli Ronkainen ottaa seitsemännen puolustajan paikan, ja kolmosketjun keskellä tänään hyökkää U20-kisoista kotiutunut Rasmus Kupari. 17-vuotiaan hyökkääjän viimeisin liigapeli löytyy lokakuulta, mutta Mannerilla on pelkästään positiivista kerrottavaa Rasmuksen tekemisestä Mestiksessä, A-nuorten mukana ja maajoukkueessa.

- Hän ansaitsi omilla otteillaan paikan U20 kisoihin olemalla harjoitusleirillä ja harjoitusotteluissa erittäin hyvä. Se kertoo jo paljon siitä, että hän on ollut hyvässä vireessä, sillä kisoista jäi paljon hyviä pelaajia pois. Kisoissa Rasmus tuli erittäin hyvin sisään USA-otteluun, ja hän pärjäsi siinä pelinopeudessa erinomaisesti. Tänään Rasmukselta odotetaan vain kovaa liikettä ja rohkeaa peliä, ihan niin kuin kaikilta muiltakin.

Kärppien maalilla jatkaa kauden ensimmäisen nollapelinsä tiistaina torjunut Jussi Rynnäs. Kakkosvahtina jatkaa Vilho Heikkinen.

Lukko – Kärpät käyntiin Kivikylän Areenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!