Vehviläiselle startti HIFK:ta vastaan

18.1.2018
Vehviläiselle startti HIFK:ta vastaan

Vehviläinen on torjunut tällä kaudella voitot kaikista HIFK-kohtaamisista. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät ja IFK kohtaavat tänään neljännen kerran tälle kaudelle. Aiemmat kohtaamiset ovat kääntyneet kaikki Kärppien eduksi, viimeisimpänä itsenäisyyspäivän aattona käyty Helsinki Ice Challenge –ulkoilmaottelu joka päättyi Mikael Ruohomaan jatkoaikamaaliin. Tänään suorasta pudotuspelipaikasta taisteleva HIFK lähtee hakemaan jatkoa neljän ottelun voittoputkelleen, kun taas Kärpät lähtee rakentamaan uutta putkea tiistaisen Ilves-voiton jatkoksi. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner haluaa joukkueen latautuvan tämäniltaiseen peliin samanlaisella innolla kuin joulukuiseen ulkoilmaotteluun.

- Vähän samaa fiilistä ja nautintoa yritetään hakea kuin silloin viimeksi. Sillä mentaliteetillä lähdetään tänäänkin, että nämä ovet erityisiä ja upeita kohtaamisia. Paikalla on aina paljon kärppäkannattajia ja huippuottelu on edessä.

Sarjakärki on haluttu paikka, mutta se tuo mukanaan myös oman taakkansa. Illasta toiseen vastassa on joukkueita, jotka taistelevat paikasta kuuden tai kymmenen parhaan joukossa, ja sarjajohtajan voittamalla on tarjolla valtava henkinen boosti omalle joukkueelle. Mannerin mukaan joukkue oppii pikku hiljaa elämään hyvien otteiden tuoman aseman kanssa.

- Se on sellainen asetelma, että välillä sitä ei ole niin yksinkertaista käsitellä. Kun erot ovat huippu urheilussa niin pienet, niin sellaista rentoutta ja kärsivällisyyttä tarvitaan aina jos halutaan voittaa pelejä. Sitä ollaan koko ajan opittu paremmin käsittelemään niitä tunteita, jotta pystyttäisiin paremmin keskittymään siihen suoritukseen ja peli-iloon. Meidän pitää pystyä lähtemään otteluihin yhteishengen ja oppimisen kautta sen sijaan, että oltaisiin tulostaulun orjia.

Kärpät on saanut sairastuvalta tämäniltaiseen otteluun takaisin Jasse Ikosen, joka hyökkää tänään kolmosketjussa yhdessä Rasmus Kuparin ja Otto Karvisen kanssa. Nelosketjussa Sami Anttila palaa tutulle paikalle Jari Sailion ja Miska Humalojan oikealle puolelle.

Pakisto on tänään samassa muodossa kuin tiistaina Ilvestä vastaan. Vahvuudesta puuttuvat sairaana oleva Mikko Niemelä, sekä pitkäaikaispotilas Teemu Kivihalme, jonka sairasloma venyy todennäköisesti maaliskuun puolelle.

- Loukkaantumiset kuuluvat urheiluun. Teemu tulee onneksi täynnä intoa takaisin maaliskuun alussa, ja nyt on sitten muiden aika paikata hänen poissaolonsa ajan.

Kärppien maalilla tänään torjuu Veini Vehviläinen, jolle startti on ensimmäinen tälle vuodelle. Vehviläinen on torjunut Kärpille voitot kaikista tämän kauden HIFK-otteluista. Varamaalivahtina aloittaa Jussi Rynnäs.

HIFK – Kärpät käyntiin Helsingin jäähallissa ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!