Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Kärpille viikon kolmas voitto - "Meidän erikoistilanteemme olivat timanttia"

20.1.2018

Kärpät päätti viikkonsa tyylikkääseen voittoon, kun Pelicans kaatui maalein 4-1. Näin ollen Kärppien viikon saldona oli kolme voittoa ja yhdeksän sarjapistettä.

Kärpät ei aikaillut maalinteon kanssa. Jyri Junnila karkasi Taneli Ronkaisen avustuksella läpiajoon, ja Junnilan tarkka rannelaukaus painui ohi Pelicans-vahti Janne Juvosen ajassa 1:58. Montaa minuuttia ei 2-0 maaliakaan odoteltu. Vajaan kuuden minuutin pelin jälkeen Julius Junttila pääsi tuplaamaan Kärppien johdon. Junttila löysi omasta laukauksestaan seuranneen irtokiekon ensimmäisenä, ja tuomarin vihellystä odottaneet Pelicans-puolustajat katsoivat hölmistyneenä vierestä, kun Junttila suti kiekon maaliin. Pelicans pääsi kaventamaan lukemat 1-2 hieman erän puolivälin jälkeen. Aleksi Rekonen pääsi livahtamaan Kärppä-puolustuksen taakse ja sijoitti tarkan rannelaukauksen ohi erässä yhdeksän kertaa torjuneen Jussi Rynnäksen. Kärpät vahvisti asemaansa kuskin paikalla erän lopun pukukoppimaalilla. Charles Bertrand laukoi kotijoukkueen 3-1 johtoon puolitoista minuuttia ennen erän päätöstä ja nappasi Kärppien kahden maalin johdon takaisin.

Kärpät sai illan ensimmäisen ylivoimansa hieman ennen toisen erän puoliväliä. Torstain IFK-pelissä uomilleen saatu erikoistilannepelaaminen jatkui myös tänään, kun Rasmus Kupari pääsi iskemään Kärppien illan neljännen osuman maalin edustalta. Esityön maaliin tekivät Nicklas Lasu ja Ville Leskinen. Osuma jäi erän ainoaksi, ja päätöserä käynnistyi 4-1 kotijohdossa.

Kolmannessa erässä Pelicansille annettiin kaikki mahdollisuudet kammeta itsensä mukaan peliin. Kärppien jäähyilyn myötä vieraat pääsivät jauhamaan kertaalleen jopa kahden miehen ylivoimaa lähes puolentoista minuutin verran. Kärppien alivoima oli kuitenkin tänään kuosissa, sillä se onnistui tappamaan kaikki kahdeksan alivoimaansa. Jussi Rynnäs otti niin päätöserässä kuin koko ottelussakin useita erinomaisia torjuntoja ja kantoi näin oman kortensa vahvasti kekoon kolmen pisteen eteen. Koko ottelussa Rynnäkselle kirjattiin 25 torjuntaa.

- Aina kun tässä sarjassa voittaa pelin pitää olla erittäin tyytyväinen. Ja välillä vaikka ei voittaisikaan, niin silti pitää olla tyytyväinen. Me oltiin tehokkaita tänään, ja meidän erikoistilanteet olivat timanttia, tiivisti Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner illan ottelun.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ensi viikon perjantaina, tuolloin luvassa on vierasottelu SaiPaa vastaan!