Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 27.2.2019 klo 18:30

Pelikaanit vieraana Oulussa – "Rohkeaa, yleisöönmenevää ja viihdyttävää peliä"

20.1.2018

Kärppien viikko päättyy tänään kotiottelulla Lahden Pelicansia vastaan. Tähänastisen viikon saldo on puhdas; kahdesta ottelusta mukaan on tarttunut täydet kuusi pistettä. Vierasjoukkue saapuu Ouluun eilen Jyväskylässä kärsitty rankkaritappio niskassaan. Pelicans kuitenkin taisteli kolmen maalin takaa rinnalle, joten lahtelaisten taistelutahto ja henkinen valmius ovat varmasti kohdallaan tänään. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner povaakin illan ottelusta vauhdikasta.

- Pelicans on hyvin samanlainen joukkue kuin me. Molemmat joukkueet pelaavat erittäin rohkeaa, yleisöönmenevää ja viihdyttävää hyökkäyspeliä. Välillä siellä saattaa molemmilla joukkueilla olla pakit vastustajan maalin edessä. Sitä täytyy tietyllä tavalla kunnioittaa, he ovat hyviä siinä, mutta me halutaan tänään olla siinä omassa jutussa vielä parempia. Me halutaan olla se joka määrää pelin tahdin.

Kärpät ei tee kokoonpanoihinsa suuria muutoksia voitokkaan HIFK-ottelun jälkeen. Torstaina Ville Varakkaalta kovan pommin ottaneen Sami Anttilan korvaa tänään Jyri Junnila nelosketjun laidassa. Toinen muutos kokoonpanossa löytyy maalin suulta. Jussi Rynnäs on tänään pelivuorossa, ja Veini Vehviläinen on varamaalivahtina.

Kärpillä on parhaillaan sivussa kaksi puolustajaa; Teemu Kivihalme on sivussa arviolta maaliskuun alkuun, ja Mikko Niemelä on vielä tänään sairaana pois pelistä. Muiden puolustajien saama lisävastuu on Mannerin mukaan otettu erinomaisesti vastaan pelaajien keskuudessa.

- Täytyy olla todella ylpeä heistä. Aleksi Mäkelä ja Taneli Ronkainen ovat pelanneet jo pidemmän pätkän seiskapakin roolissa vuorotellen ja he ovat hoitaneet sen roolin erittäin hyvin. Nyt tämän lisääntyneen vastuun myötä tuntuu, että molempien otteet ovat vielä parantuneet entisestään. A-nuorista tullut Joona Huttula on ollut loistava siinä seiskapakin roolissa.

Kärpät – Pelicans käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!