Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Idän vierastupla käyntiin Lappeenrannassa

26.1.2018
​Idän vierastupla käyntiin Lappeenrannassa

Kärpät ja SaiPa kohtaavat kolmannen kerran tälle kaudelle. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärppien back-to-back viikonloppu käynnistyy tänään Lappeenrannassa SaiPan vieraana. Joukkueella on alla rauhallinen viikko; Kärppien edellinen peli löytyy viime viikon lauantailta. Pelicans-voittoon päättynyt viikko oli Kärpille menestyksekäs, sillä kolmesta pelistä mukaan tarttui kolme voittoa ja yhdeksän sarjapistettä. Rauhallisempi viikko tähän paikkaan oli Mikko Mannerin mukaan tervetullut asia ennen viikonlopun tuplapelejä.

-Me ollaan ennen kauden alkua tehty kuormitussuunnitelma. Otteluohjelma määrittelee sen kuormituksen hyvin pitkälti, mutta me valmentajat voidaan vaikuttaa niihin harjoituspäiviin pelien ympärillä. Tämä viikko oli sellainen, että me pystyttiin ajamaan sitä meidän kuormitusindeksiä alaspäin, ettei meille tule liikaa perättäisiä korkean kuormituksen viikkoja. Tällä viikolla meillä on ollut hyvä mahdollisuus harjoitella ja levätä sopivassa suhteessa. Sen takia tämä on ollut meille erittäin tärkeä viikko.

Rauhallinen viikko on antanut Mikko Niemelälle mahdollisuuden toipua takaisin pelikuntoon, ja Niemelä pelaakin tänään kolmosparissa yhdessä Taneli Ronkaisen kanssa. Kärppä-valmennus pitää yhdessä erinomaisesti toimineen kakkosparinsa; Lasse Kukkonen – Jani Hakanpää. Ykköspari on tuttuun tapaan muodossa Miika Koivisto – Shaun Heshka, ja seitsemäntenä puolustajana tänään pelaa Aleksi Mäkelä. Hyökkäysketjuja valmennus ei ole lähtenyt viime viikosta muuttamaan.

Kärpät on pystynyt jakamaan maalivahtiensa vastuuta viime aikoina tasaisemmin, ja tänään maalilla aloittaa Veini Vehviläinen. Vaihtopenkin puolelta löytyy lauantaina voiton torjunut Jussi Rynnäs.

Kärpät ja SaiPa ovat kohdanneet tällä kaudella kaksi kertaa. Molemmissa otteluissa kotietu on osoittautunut tärkeäksi, sillä täydet pisteet ovat jääneet molemmissa otteluissa kotihalliin. Kärpät voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen 6-1, ja SaiPa yllätti Kärpät kotonaan maalein 2-1. Manner ei tuttuun tapaansa lähde suuremmin spekuloimaan tulevaa ottelua aiempien otteluiden kautta, vaan pitää keskittymisen tarkasti tässä illassa.

-Ei aiemmilla kohtamisilla ole oikeastaan mitään tekemistä tämän illan kanssa. Pitkässä sarjassa joukkueet kohtaavat monta kertaa eri vireystiloissa. Ainoastaan se tiedetään, että jokainen joukkue lyö tällä hetkellä parastaan pöytään. SaiPa on yksi positiivisimmista yllättäjistä tämän vuoden Liigassa. He pelaavat Tero Lehterän johdolla erinomaista kautta. Todella energinen, intohimoinen ja yhtenäisen oloinen joukkue.

SaiPa – Kärpät käyntiin Lappeenrannan Kisapuistossa kello 18:30!