Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Viisi maalia, viisi maalintekijää – Kärpiltä tehokas vierailu Lappeenrantaan

26.1.2018
​Viisi maalia, viisi maalintekijää – Kärpiltä tehokas vierailu Lappeenrantaan

Julius Junttila iski illan avausmaalin. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät tuli Kisapuiston iltaan sisään sarjakärjen elkein. Julius Junttila aloitti ottelun maalinteon reilun viiden minuutin pelin jälkeen. Terävä rystynosto puolittaisesta läpiajosta pysäytti kellot aikaan 5:42. Kärppien ykkösketju vastasi myös 0-2 maalista. Charles Bertrand pääsi laukomaan makoisalta paikalta Taneli Ronkaisen ja Mikael Ruohomaan esityöstä ja ranskalaishyökkääjä sijoitti kauden 27. maalinsa tarkasti tolpan kautta sisään. Tylyn avauserän viimeisestä osumasta vastasi Jyri Junnila, joka viimeisteli nopeasta vastahyökkäyksestä Kärpät 0-3 johtoon. Maaliin syöttöpisteen saanut Miska Humaloja päätti tuolla pisteellä 17 ottelun pisteettömän kautensa.

Toisen erän alussa SaiPan maalille luisteli 20-vuotias Nicklas Westerholm, joka korvasi avauserässä 9 kertaa torjuneen Frans Tuohimaan. Maalivahdinvaihdos tuntui piristävän kotijoukkuetta, sillä SaiPa pääsi paremmin mukaan peliin, osittain Kärppien jäähyilyn avustamana. Kaksi ensimmäistä alivoimaansa Kärpät onnistui selvittämään, mutta kolmannella kerralla omissa soi. Jonatan Tanus survoi SaiPan avausmaalin reboundista ja kavensi lukemat 1-3. Veini Vehviläinen piti kuitenkin erän 15 torjunnallaan Kärpät kahden maalin johdossa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue yritti kammeta itseään vielä mukaan peliin, mutta Kärpät pystyi pitämään pakettinsa erinomaisesti kasassa. Toisessa erässä nähdyn jäähyilyn ei annettu enää toistua, ja Veini Vehviläinen otti tarvittavat torjunnat maalinsa suulla. Kärpät kaunisteli erän lopussa vielä lukemia kahdella maalilla, kun ensin Mikael Ruohomaa iski tyhjään SaiPa-maaliin, ja hetkeä myöhemmin Shaun Heshka pommitti Kärppien viidennen maalin ylivoimalla.

- Ensimmäinen erä oli todella hyvä. Itsellä jäi sellainen fiilis, että se saattoi olla kauden tähän asti paras avauserä. Pelaajat olivat valmistautuneet hienosti. Viime aikoina ollaan otettu hieman liikaa jäähyjä, ja se näkyi toisessa erässä. Se on rikkonut aina vähän meidän pelirytmiä. SaiPa myös paransi toisessa erässä, eikä me saatu ihan haluamaamme rytmiä päälle. Kolmas erä oli tasaista vääntämistä. Pakit puolustivat tänään uhrautuvasti, Veini oli loistava maalilla ja Ruohomaan ketju oli verraton tuloksentekijänä, kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ottelun jälkeen.

Kärppien pelit jatkuvat jo huomenna, kun Kärpät kohtaa KooKoon Kouvolassa kello 17 alkavassa ottelussa!