Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 27.2.2019 klo 18:30

​Kärpät vaikeuksien kautta voittoon – "Todella ylpeä saa olla omasta joukkueesta"

27.1.2018
​Kärpät vaikeuksien kautta voittoon – "Todella ylpeä saa olla omasta joukkueesta"

Kuva: Jussi Määttä

Ottelun alku oli Kärpille haastava. KooKoo pääsi useiden Kärppien virheiden kautta maalipaikoille heti ottelun alusta asti. Kotijoukkue aloittikin ottelun maalinteon, kun Miikka Pitkänen pääsi lakaisemaan kiekon lähes tyhjään rysään Arttu Pellin erinomaisesta esityöstä. Pelikellot pysähtyivät aikaan 4:53, ja KooKoo siirtyi 1-0 johtoon. Osuma jäi erän ainoaksi, osittain Jussi Rynnäksen erinomaisten torjuntojen takia, ja Kärpät lähti toiseen erään takaa-ajoasemasta.

Kärpät nousi tasoihin heti toisen erän alkajaisksi. Ville Leskisen rannelaukaus siniviivan tuntumasta painui kovan maskin takaa ohi Samu Perhosen ajassa 21:04. Syöttöpisteen maaliin nappasi Lasse Kukkonen. Kauaa KooKoo ei tasatilanteessa viihtynyt, sillä Malte Strömwall vei isännät 2-1 johtoon ylivoimaosumalla ajassa 24:16. Erinomaisen syötön maaliin tarjoili edellisen osuman iskenyt Miikka Pitkänen. Hetkeä myöhemmin Lumon Areenan videonauhat pääsivät tarkkaan syyniin, kun Miska Humaloja survoi kiekon maalin edustalta sisään. Maali hyväksyttiin lopulta kahteen kertaan; ensin videotarkastuksen ja sen jälkeen valmentajan haaston jälkeen. Kärppien vahvasta pyörityksestä huolimatta lisämaaleja ei erässä nähty, ja kolmas erä käynnistyi jännittävästi tasatilanteesta.

KooKoo palasi takaisin johtoon kolmannen erän alussa. Jani Hakanpää nappasi kaksiminuuttisen korkeasta mailasta hyökkäyspäässä, ja KooKoon Malte Strömwall rankaisi vain viiden sekunnin ylivoimapelin jälkeen terävällä onetimerillä. Kärpät iski kuitenkin takaisin kahdella salamamaalilla. Ensin Otto Karvinen hakkasi reboundin sisään, ja 49 sekuntia myöhemmin Mikael Ruohomaa ohjasi Kärppien johtomaalin Samu Perhosen nenän edestä. Maalit tulivat tärkeään paikkaan, sillä kolmas erä oli ollut Kärpille haastava. KooKoo ei saanut takaa-ajoaan kahdesta ylivoimasta huolimatta käyntiin, ja illan viimeinen niitti nähtiin minuutti ennen ottelun päätöstä. Julius Junttila karkasi läpiajoon tyhjää maalia vastaan, ja KooKoo-puolustaja Jake Newton veti Junttilalta jalat alta. Sääntökirjan mukaan tilanteesta tuomittiin Kärpille maali, vaikka kiekko ei koskaan maaliviivaa ylittänyt. Loppulukemat kirjattiin Kärpille maalein 3-5.

Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli erityisen tyytyväinen Kärppien toisen erän pelaamiseen ja sitkeään taisteluun.

- Hyvät fiilikset totta kai voiton jälkeen. Todella ylpeä saa taas olla omasta joukkueesta, huikeisiin suorituksiin nämä pelaajat pystyvät. KooKoo oli todella hyvä ensimmäisessä erässä. Kakkoserässä sitten saatiin kiekko liikkumaan nopeasti heidän kovan karvauksensa alla. Oltaisiin sitä kautta voitu tehdä pari maalia lisääkin. Kolmannessa erässä, kun vaihtoväli on lyhyt, niin viisikoita on vähän haastavampi pitää kasassa. Siinä joukkue näytti luonnetta. Jokainen pelaaja repi itsestään paljon irti, ja vaikka KooKoo teki maalin, niin löydettiin silti vielä tehoja. Loistava voitto.

Voiton myötä Kärpät nousi runkosarjassa 102 pisteeseen.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikon tiistaina, kun HPK saapuu vieraaksi Oulun Energia Areenalle. Liput tuohon otteluun kätevimmin tästä!