Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Viikon päätös Kouvolassa - Rikkoutuuko sadan pisteen raja?

27.1.2018
Viikon päätös Kouvolassa - Rikkoutuuko sadan pisteen raja?

Kuva: Jussi Määttä

Kärppien Itä-Suomen kiertue jatkuu tänään Kouvolassa, kun Kärpät kohtaa KooKoon kello 17:00 alkavassa ottelussa. Illan otteluun Kärpät lähtee voiton maku suussaan, sillä SaiPa kaatui eilen vakuuttavalla esityksellä maalein 1-5. Kärpät pommitti ottelun avauserässä kolme maalia ja onnistui sen jälkeen pitämään kotijoukkueen pois maalinteosta, yhtä poikkeusta lukuun ottamatta. Vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan fiilikset joukkueen sisällä ovat luonnollisesti voiton jälkeen hyvät.

- Hyvät fiilikset totta kai, kun voitto on alla. Mieli on rento, ja luottamus joukkueeseen on todella korkealla. Pelaajien sitoutuminen ja vieruskaverille pelaaminen on ollut korkealla tasolla, enkä usko, että se siitä mihinkään muuttuu tänäänkään.

Tämän illan vastustaja KooKoo pelasi viikon ensimmäisen ottelunsa torstaina, kun se kaatoi kuntopuntarin kärkipäästä löytyvän HPK:n vieraskaukalossa maalein 3-6. KooKoosta on muodostunut Kärpille pieni tilastokummajainen, sillä Kärpät ei ole onnistunut Kouvolasta kolmea pistettä nappaamaan KooKoon liiganousun jälkeen kertaakaan. Osittain tähän syynä on pieni otanta, mutta Manner korostaa, ettei vieraskaukalossa voittaminen ole koskaan itsestäänselvyys tässä sarjassa.

- Myyttejä on helppo rakentaa yksittäisten joukkueiden ympärille, varsinkin, kun montaa kertaa Kouvolassa ei olla vielä kohdattu. Vieraskaukalossa voittaminen ei ole koskaan helppoa, sillä moni joukkue on parhaimmillaan kotona, ja kotiyleisönsä edessä pelaajat kokevat aitoa itseluottamusta ja turvallisuuden tunnetta. Se on tänään taas pelin henki. Siellä KooKoo haluaa näyttää parasta osaamistaan, ja jos me mennäään sitä vain katselemaan, niin KooKoo silloin varmasti myös voittaa.

Kärppien ja KooKoon edellinen kohtaaminen venyi aina jatkoajalle asti. Lopulta Kärpät vei pidemmän korren maalein 3-4 Ville Leskisen ratkaisuosumalla, eikä KooKoo saanut hyvästä takaa-ajostaan palkinnoksi kuin yhden pisteen. Kouvolan kuumassa lauantaisaunassa nähtiin myös yksi räväkkä välienselvittely, kun Miska Humaloja ja Siim Liivik pudottivat hanskansa ottelun puolivälin tienoilla. https://www.ruutu.fi/video/3133329

Kärppien kokoonpanoissa nähdään kaksi muutosta eiliseen otteluun verrattuna. Jussi Rynnäs aloittaa maalilla, ja Sami Anttila hyökkää tänään kolmosketjun vasemmassa laidassa Jasse Ikosen tilalla.

Voitolla Kärpillä on mahdollisuus puhkaista sadan pisteen raja Liigan runkosarjassa. Ennen tätä iltaa pisteitä on kasassa 46 ottelun jälkeen 99. Mikko Manner ei tuttuun tapaan ajattele sarjataulukkoa tai tulostaulua, vaan omaa suoritusta ja tuloksen kunnioittamista.

- Kovalta numeroltahan se kuulostaa, mutta meidän ajatus on totta kai vain tämäniltaisessa suorituksessa ja sen jälkeen lopputuloksen kunnioittamisessa. Jos me pystytään huippusuoritukseen, niin silloin me myöskin niitä pisteitä ansaitaan.

Kärpät – KooKoo käyntiin Lumon Areenalla kello 17!