Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 27.2.2019 klo 18:30

Kärpät ja HPK iskevät yhteen viidennen kerran tälle kaudelle

30.1.2018

Viides tämän kauden kuudesta Kärppien ja HPK:n välisestä kohtaamisesta käydään tänään Oulussa. Kärpät vei kauden avauskohtaamisen syyskuussa maalein 1-2, mutta tämän jälkeen HPK on vienyt pidemmän korren kolmeen otteeseen. Molemmat Oulussa pelatut ottelut ovat ratkenneet vasta voittolaukauskisassa. HPK:n vierailut ovatkin synnyttäneet mielenkiintoisen tilastokummajaisen; 40 prosenttia Kärppien koko kauden kotitappioista on tullut HPK:ta vastaan. Kärppien puolustaja Mikko Niemelä ei keksi erityistä syytä tähän, vaan uskoo vastauksen löytyvän HPK:n laadukkaasta pelaamisesta.

- He pelaavat hyvää ja nopeaa lätkää, ja he pysyvät hyvin kiekossa. Siinä on meille se haaste. Siellä on hyviä kiekkoa liikuttavia pakkeja, jotka avaavat peliä hyvin. Ehkä meidän pitää päästä vähän heitä taklaamaan, niin he eivät saa avattua peliä sitten niin hyvin.

HPK:n kokoonpanosta löytyy tulivoimaa. Hyökkäysosastolla päänvaivaa Kärppien puolustukselle aiheuttavat muun muassa Oula Palve, Kristian Vesalainen ja Teemu Turunen. Pakistossa Joonas Lehtivuori pelaa parhaillaan uransa tehokkainta kautta. Niemelälle HPK:n kokoonpanosta nousee kuitenkin yksi nimi esiin ylitse muiden.

- Juho Keräsen kanssa saa varmaan olla tarkkana. Veikkaan, että se tulee lujaa.

Kärpät lähtee otteluun mainiossa vireessä, sillä pisteitä on ropissut Kärppien laariin nyt 11 perättäisessä ottelussa. Ainoa punainen merkintä tuolla jaksolla on pari viikkoa sitten HPK:lle kärsitty rankkaritappio. Niemelän mukaan joukkue on löytänyt vaikeamman jakson jälkeen hyvän rytmin sekä joukkueen arkeen että pelaamiseen.

- Ollaan saatu vähän takaisin sellaista raikkautta, ja kaikki osallistuvat peliin koko ajan. Meillä oli vähän vaikeampaa yhdessä vaiheessa, mutta nyt ollaan taas löydetty se, että kaikki on mukana pelissä koko ajan.

Kärpät tekee kaksi muutosta viime lauantain kokoonpanoon verrattuna. Jasse Ikonen hyppää kolmosketjun vasempaan laitaan, ja maalissa aloittaa perjantaina voiton torjunut Veini Vehviläinen.

Kärpät – HPK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!

Oulun Energian etuasiakkaana saat tämän illan otteluun kaksi lippua yhden hinnalla! Tarjous voimassa vain Kärppä-toimistolla ja hallin lipunmyyntipisteellä.