Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

Kärpiltä hurja kiri - Karvinen ratkaisi jatkoajalla

30.1.2018

HPK näytti heti ottelun alusta, että Ouluun on tultu pelaamaan. Vauhdikkaan alun jälkeen HPK onnistui tappamaan Kärppien ylivoiman, ja tämän jälkeen peli tuotiin Kärppien päähän. HPK:n kakkosketju pääsi hyvän vaihdon päätteeksi avaamaan illan maalinteon, kun Otto Paajanen pääsi erinomaiselta paikalta nostamaan kiekon maaliin pitkän pyörityksen päätteeksi. HPK:n osuma näytti herättäneen Kärpät, sillä seuraavat vaihdot pelattiinkin toisessa päädyssä. Kärppien tasoitusosuma nähtiin ajassa 12:32, kun Rasmus Kupari pääsi karkaamaan läpiajoon Otto Karvisen erinomaisesta syötöstä, ja Kupari viimeisteli tyylikkäästi rystyltä pelin tasoihin. Erän loppuun Kärpät joutui Liigan tuoreen aloitussäännön uhriksi, kun Mikael Ruohomaa ja Nicklas Lasu vaihdettiin pois perättäisistä aloituksista, ja Kärpille tuomittiin kaksiminuuttinen aloitusrikkeestä. Kärpät kesti erän lopun muutaman sekunnin alivoimansa, mutta toisessa erässä HPK:n ylivoima iski.

Kovin moni ei varmaankaan yllättynyt, kun HPK:n ylivoimamaalin värkkäsi kaksikko Oula Palve – Kristian Vesalainen. Palve tarjoili kiekon neliön läpi, ja Vesalainen ampui ranteella HPK:n 1-2 johtoon. Kahden maalin johtoon HPK siirtyi niin ikään ylivoimalla. Eetu Tuulola pääsi ohjaamaan kiekon sisään maalin edustalta. Kärpät pääsi hakemaan kavennusta ylivoimalla kahteen otteeseen, mutta toisin kävi. HPK:n pelatessa kahden miehen alivoimaa, Otto Paajanen karkasi läpiajoon ja vei HPK:n 1-4 johtoon. Päätöserässä Kärpillä oli siis vuori kiivettävänään, mikäli sarjapisteille mieli päästä.

Kolmannen erän alussa Kärpät sai ylivoimallaan askelmerkit kohdalleen, kun Saku Mäenalanen pääsi tuomaan Kärpät kahden maalin päähän. Kärpillä oli myös oiva mahdollisuus nousta maalin päähän, kun HPK:n Petteri Nikkilälle tuomittiin kaksiminuuttinen samalla kellonlyömällä Mäenalasen maalin kanssa. Seuranneella ylivoimalla Kärpät ei kuitenkaan maalinteossa onnistunut. Seuraava kavennusosuma nähtiin seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päätöstä, kun Ville Leskinen karvasi kiekon erinomaisesti hyökkäyspäässä, pääsi laukomaan ja hakkasi lopulta oman reboundinsa sisään. Uuteen liekkiin päätöserässä syttynyt Kärpät nousi tasoihin vain hetkeä myöhemmin, kun Miika Koivisto pääsi tuikkaamaan kiekon sisään maalin edustalta pakkiparinsa Shaun Heshkan syötöstä. Osuma jäi varsinaisen peliajan viimeiseksi, ja jatkoaika käynnistyi lukemista 4-4.

Jatkoajalla Kärppä-valmennus päästi irti erinomaisen pelin pelanneen Otto Karvisen, joka kiitti vastuusta ratkaisemalla ottelun. Karvinen pääsi survomaan kiekon sisään maalin edustalta Nicklas Lasun ja Shaun Heshkan esityöstä, ja Kärpät nappasi lisäpisteen hurjan nousun jälkeen maalein 4-5.

- HPK oli kahdessa ensimmäisessä erässä erikoistilanteissa todella hyvä, ja se turhautti meidät aika totaalisesti. Kolmannessa erässä hienosti jätkät pelasi loppuun asti, ja varsinkin Leskisellä oli pelimoodi päällä. Tuntui, että hän väkipakosta raivoaa joukkueen tasoihin. Viimeksi hävittiin rankkareilla, nyt voitettiin jatkoajalla. Tämä kertoo siitä, kuinka huippujoukkue HPK on, ja kuinka tasaisia meidän väliset väännöt ovat, Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner veti yhteen illan ottelun.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ylihuomenna torstaina, kun Porin Ässät saapuu vieraaksi Ouluun! Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!