Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Ääripäät kohtaavat Raksilassa – Manner toivoo "Kaaosta ja kohellusta"

1.2.2018

Kärppien vieraaksi tänään saapuu pudotuspelipaikastaan kynsin ja hampain taisteleva Porin Ässät. Kuntopuntaria katsoessa joukkueet ovat kuin toistensa pelikuvat; viimeisestä 11 ottelustaan Ässät on voittanut vain yhden, kun taas Kärpät on hävinnyt vain yhden. Lähtökohdat otteluun ovat selkeät, mutta Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner ei tuttuun tapaansa pidä mitään itsestäänselvyytenä.

- Meidän tarkoitus ei ole koko kaudella ollut keskittyä muiden joukkueiden pelaamiseen, sillä me ei voida siihen vaikuttaa. Kunnioitetaan vastustajaa kovasti, ja parhaiten se tehdään tuomalla peli-iloa ja fiilistä kentälle. Tänäänkin halutaan pelata todella rohkeasti. Halutaan, että ylähyllylle asti näkyy pelirohkeus, viisi hyökkää – viisi puolustaa ja sellaista kaaosta ja kohellusta sinne jäälle paljon.

Kärpät lähtee otteluun tiistain hienon taisteluvoiton jälkeen täynnä itseluottamusta ja intoa. Kärpät nousi kolmen maalin sillasta päätöserässä rinnalle, ja jatkoajalla erinomaisen ottelun pelannut Otto Karvinen ratkaisi lisäpisteen kohtalon. Kahden vaikean erän jälkeen nousu pisteiden makuun kertoo Mannerin mukaan joukkueen oikeanlaisesta asennoitumisesta ja arvomaailmasta.

- Se kertoo siitä, että joukkueessa on tietynlaista luonnetta. Periksiantamattomuus ja loppuun asti pelaaminen, urheilun isot perusarvot ovat joukkueessa kunnossa.

Kärppien kokoonpanossa ei nähdä suuria yllätyksiä. Rasmus Kupari saa kolmosketjussa laidoilleen ryminäkaksikon Jari Sailio – Otto Karvinen. Nelosketjussa Miska Humalojan laidoilla hyökkäävät Sami Anttila ja tervehtynyt Juha Koivisto. Monipuolinen peluuttaminen on valmennukselle osaltaan myös valmistautumista tulevaan; Kärpät menettää olympialaisten ajaksi kolme pelaajaa.

- Se on ollut meidän koko kauden trendi, että koko ajan pelataan mahdollisimman laajalla arsenaalilla. Ei tule sellaisia hetkiä, että joku pelaaja olisi monta viikkoa pelaamatta. Nyt kun Juha on kunnossa, niin me saadaan kaksi tuoretta miestä kehään. Me valmentajat tiedetään se, että tästä joukkueesta lähtee kolme pelaaja ensi viikolla pois, niin myöskin sitä kautta meillä on vireystila yllä. Silloin roolit ja vastuut kasvavat sellaisilla pelaajilla joilla ne ovat aiemmin olleet pienempiä.

Molemmat Kärppien maalivahdit ovat löytäneet kovan vireen vuodenvaihteen jälkeen. Kummastakaan kopparista ei olla lähdetty rakentamaan ykkösmaalivahtia, vaan valmennus on halunnut luoda tilanteen, jossa se voi luottaa illasta toiseen kumpaan tahansa maalivahtiinsa. Tänään torjuntavuorossa on Jussi Rynnäs.

- Joukkuepelissä tarvitaan joukkueen jokaista jäsentä. Välillä roolit ovat haastavat ja erilaiset, välillä joku saa kunnian pelata ja joku ei. Luottamus ansaitaan vain ja ainoastaan teoilla, ja yksi niistä teoista on vastuuvalmentajana antaa peliaikaa. Me ollaan haluttu antaa sitä molemmille maalivahdeille, ja molemmat maalivahdit ovat käyttäneet sen vastuun erinomaisesti. Tänään Jussi, ja pelin jälkeen katsotaan kumpi saa kunnian pelata lauantaina.

Kärpät – Ässät käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!