Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 27.2.2019 klo 18:30

Kärpät nousi jälleen sillasta – "Olisi ollut helppo turhautua"

1.2.2018
Kärpät nousi jälleen sillasta – "Olisi ollut helppo turhautua"

Nicklas Lasu maalasi ottelussa kahdesti. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät esitti kotiyleisölleen jälleen näyttävän comebackin, kun kolmen maalin takamatkalta noustiin tällä kertaa Ässiä vastaan. Takaa-ajon kruunasi Nicklas Lasun voittomaali reilut kuusi minuuttia ennen loppua.

Tasaisessa avauserässä ensimmäisenä iski Kärpät, kun Miska Humaloja pysäytti pelikellot aikaan 6:39. Sami Anttila tarjoili vetopaikan Mikko Niemelälle, ja laukaisulinjalla ollut Humaloja ohjasi kiekon verkkoon. Ässien vastaus nähtiin ylivoimalla erän puolivälin jälkeen, kun Antoine Laganièren maila oli vapaana maalin edustalla, ja kanadalaishyökkääjä pääsi ohjaamaan kiekon ohi erässä 12 kertaa torjuneen Jussi Rynnäksen. Tasalukemista 1-1 lähdettiin ensimmäiselle tauolle.

Kärpät pääsi heti toisen erän alkajaisiksi kokeilemaan ylivoimaansa, kun Tommi Taimi otti kaksiminuuttisen korkeasta mailasta. Kärppien kakkosylivoima onnistuikin luomaan erinomaisen maalipaikan, mutta ohilaukauksen jälkeen Ässät pääsi vastahyökkäykseen, ja Jussi Makkonen viimeisteli läpiajosta tyylikkäästi vieraat 1-2 johtoon. Makkonen iski toistamiseen hieman erän puolivälin jälkeen, jälleen kerran vastahyökkäyksestä. Hyökkääjä pääsi virittämään laukauksensa rauhassa huippupaikassa ja sijoitti kiekon tarkasti etuyläkulmaan. Kolmen maalin karkumatkalle Ässät vei niin ikään Makkonen, joka viimeisteli hattutemppunsa ylivoimalla. Kärpät sai pienen valonpilkahduksen vaikean erän loppuun, kun Aleksi Mäkelä iski kavennusosuman Taneli Ronkaisen ja Ville Leskisen esityöstä. Päätöserään Kärpille jäi kirittävää kahden maalin verran.

Tuo kiri käynnistyi päätöserän puolivälissä. Nicklas Lasu pääsi laukomaan maukkaalta paikalta, ja ruotsalaissentterin terävä laukaus painui verkon perälle ajassa 50:03. Syöttöpisteet maaliin nappasivat Saku Mäenalanen ja Miika Koivisto. Hetkeä myöhemmin Kärpät pääsi hakemaan tasoitusmaalia ylivoimalla. Kauaa tuota osumaa ei tarvinnut hakea, kun Charles Bertrand pommitti kotijoukkueen tasoihin suoraan Mikael Ruohomaan hyvästä poikittaissyötöstä. Kun vanhan sanonnan rinnalle -osuus oli suoritettu, oli aika mennä ohi. Johto-osumasta vastasi illan toisella osumallaan Nicklas Lasu, joka ampui sähäkän rannelaukauksen etuyläkulmaan reilut kuusi minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. Lasun osuma jäi myös ottelun voittomaaliksi, ja Kärpät suoritti onnistuneesti toisen kolmen maalin takaa-ajon tälle viikolle. Tällä kertaa lopputulemana oli täydet kolme pistettä.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Mikko Manner oli ylpeä joukkueensa taisteluilmeestä päätöserässä.

- Huippu-urheilussa molemmat lyövät kaiken likoon. Tänään Ässät oli kahdessa ensimmäisessä erässä tylyn tehokas, he puolustivat isolla sydämellä ja kamppailivat kovaa. Heillä oli todella kova halu voittaa, eivätkä he antaneet yhtään periksi. Taas olisi ollut helppo turhautua, ja jäädä niihin asioihin kiinni. Kolmannessa erässä meillä ei ollut mitään hävittävää enää, niin kaasu nousi. Mentiin kovempaa ja rohkeammin. Täytyy olla kiitollinen, että nyt kävi näin.

Kärpät pelaa seuraavan kerran tulevana lauantaina Turussa TPS:ää vastaan. Ottelu käyntiin kello 17!