Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 26.1.2019 klo 17:00

​Kärkikamppailu kruunaa Kärppien viikon

3.2.2018
​Kärkikamppailu kruunaa Kärppien viikon

Kuva: Jussi Määttä

Kärpät kohtaa viikon viimeisessä ottelussaan sarjakakkosen TPS:n. Kärpillä on allaan mielenkiintoinen kahden kotiottelun viikko josta matkaan tarttui kaksi voittoa ja viisi sarjapistettä. Tiistaina HPK kaatui jatkoajalla maalein 5-4 kolmen maalin takaa-ajon jälkeen. Torstaina vastassa oli Ässät, joka niin ikään kaatui maalein 5-4 kolmen maalin takaa-ajon jälkeen, mutta tällä kertaa varsinaisella peliajalla.

- Nuo ottelut kertovat sen, että me ollaan ihmisiä – ei robotteja. Kun sarja on pitkä, niin henkiset ja fyysiset vireystilat vaihtelevat joukkue- ja pelaajakohtaisesti. Se kertoo myös sen, että joukkue ei pelkää virheitä, vaan kaikki uskovat itseensä. Kun joukkue jauhaa vaan omaa peliään vaihdosta toiseen, niin se mahdollistaa tuollaisia comebackeja, kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner viikon kahta ensimmäistä ottelua.

Manner kuitenkin tietää, että tänään on pystyttävä siihen kuuluisaan huippusuoritukseen alusta asti.

- Yritetään nauttia ja saada huippusuoritus esiin tänään alusta loppuun. Meidän pitää onnistua heti alusta asti, ja silti tuloksen tekeminen voi tänään olla haastavaa.

Kärpät ja TPS ovat kohdanneet tällä kaudella kolmesti, ja noista otteluista ei ole tapahtumia puuttunut. Voitot ovat nyt Kärpille 2-1, ja noissa kolmessa ottelussa joukkueet ovat paukuttaneet yhteensä 22 maalia. Yleisöönmenevien otteluiden juuret löytyvät Mannerin mukaan molempien joukkueiden pitkästä voittamisen perinteestä.

- Kaksi perinteistä joukkuetta, joilla molemmilla on paljon voittamisen kulttuuria seuroissa. Molemmat haluavat kovasti kunnioittaa sitä omaa osaamistaan ja kulttuuriaan. Sitä kautta molemmilla on kova voitontahto näissä peleissä, eikä tämä ilta tee varmasti poikkeusta.

Kotijoukkue TPS on pelannut viime aikoina ailahtelevasti. Viidestä viime ottelusta joukkue on voittanut vai kaksi, ja mukaan mahtuu myös ruma 1-7 tappio kotiyleisön edessä. Kuluvan viikon tiistaina TPS hävisi Ilvekselle maalein 1-2, mutta torstaina joukkue kuitenkin kiillotti kilpeään 2-5 vierasvoitolla Lahden Pelicansista.

Kärppien kokoonpanoja pyöritellään tänään tuttuun tyyliin; kolmas ja neljäs hyökkäysketju kokevat pieniä muutoksia, ja maalilla aloittaa tiistaina voiton torjunut Veini Vehviläinen. Kolmosketju on tänään muodossa Jasse Ikonen – Rasmus Kupari – Otto Karvinen, ja nelosketjussa hyökkää kolmikko Jari Sailio – Miska Humaloja – Jyri Junnila.

TPS – Kärpät käyntiin Gatorade Centerissä ja Ruutu+ palvelussa poikkeuksellisesti jo kello 16!