Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 27.2.2019 klo 18:30

Kärkikamppailusta piste mukaan - "Never too high - never too low"

3.2.2018
Kärkikamppailusta piste mukaan - "Never too high - never too low"

Veini Vehviläinen torjui ottelussa 31 kertaa. (Kuva: Jussi Määttä)

Vaikka avauserä oli maaliton, ei se jättänyt Gatorade Centerin lähes 8000-päistä yleisöä kylmäksi. Kotijoukkue TPS tuli sisään otteluun ryminällä, ja hallitsikin hienoisesti kaukalon tapahtumia ensimmäisellä kaksikymmenminuuttisella. Avauserä tarjosi Kärpille murheellisen alun ottelulle, kun ykkössentteri Mikael Ruohomaalle tuomittiin 5+20 minuutin rangaistus selästä taklaamisesta, ja Ruohomaan ilta päättyi tähän. TPS ei kuitenkaan onnistunut vajaan minuutin verran toisen erän puolelle jatkunutta ylivoimaansa hyödyntämään. Avauserässä Kärppien avainhahmoksi nousi maalivahti Veini Vehviläinen, jolle kirjattiin erässä mukavat 14 torjuntaa.

Toisen erän puolivälin jälkeen ottelussa alkoi tapahtua myös maalien muodossa. Ensimmäisenä iski Kärpät, kun Shaun Heshka vei vierasjoukkueen 0-1 johtoon ajassa 32:48. Napakalla rannelaukauksella syntynyt osuma oli kanadalaispuolustajalla kauden 10. Maalilla Heshka rikkoi ensimmäistä kertaa aikuisurallan 10 maalin rajapyykin. TPS:n vastaus nähtiin paria minuuttia myöhemmin, kun Lauri Pajuniemi toi isännät tasoihin uransa ensimmäisellä liigamaalilla.

Kolmas erä oli taistelua ja vääntämistä, kun kumpikin joukkue kaipasi kipeästi johtomaalia. Maalivahtikaksikko Veini Vehviläinen – Oskari Setänen oli kuitenkin tilanteesta eri mieltä, kun kerta toisensa jälkeen maalitilanteet tyrehtyivät veskareiden suojuksiin. Kärpät pelasi tuttuun tapaansa ottelun parhaan kaksikymmenminuuttisensa päätöserässä, ja TPS-vahti Setänen joutui hikoilemaan erässä 15 torjunnan verran. Kärpät sai 30 sekuntia ennen varsinaisen peliajan päätöstä vielä ylivoimamahdollisuuden, kun Ville Leskinen kampitettiin komean yksilösuorituksen päätteeksi. Osumaa ei kuitenkaan erän loppuun enää saatu, ja varsinainen peliaika päättyi tasan 1-1.

Kärppien ylivoimalla alkanut jatkoaika ei ratkaissut paremmuutta, joten edessä oli voittolaukauskilpailu. Rankkarikisa ratkesi nopeasti, kun TPS:n Ilari Filppula ja Lauri Pajuniemi onnistuivat, ja vastaavasti Kärppien Jasse Ikonen ja Ville Leskinen epäonnistuivat. Näin ollen lisäpiste jäi Turkuun lopputuloksella 2-1. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner oli tappiosta huolimatta ylpeä omasta joukkueestaan.

- Todella hyvä peli. Me ollaan hoettu koko kausi sellaista slogania, että never too high - never too low. Oli kyseessä sitten voitto tai traaginen tappio. Välillä sen tunnetilan pitäminen on haastavaa, kun kaikilla kova halu voittaa. Ruohomaa putosi alussa pois, mutta pystytiin Veinin johdolla taistelemaan ensimmäinen erä ja alivoimat pois. Toisessa ja kolmannessa erässä oma pelikin lähti sitten rullaamaan hyvin. Molemmat maalivahdit pelasivat tänään erinomaisesti, mutta ehkä Pajuniemen ensimmäinen liigamaali ja TPS:n tuleva risteily antoivat heille sen verran hyvää karmaa, että he veivät tänään voiton. Todella hieno suoritus kuitenkin meiltä.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ensi viikon tiistaina, kun Vaasan Sport saapuu Ouluun! Liput tuohon otteluun kätevimmin TÄSTÄ!