Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 27.2.2019 klo 18:30

​Kärpät voittoon tehokkaalla avauserällä

6.2.2018

Kolmen maalin avauserä siivitti Kärpät kauden neljänteen voittoon Vaasan Sportista. Charles Bertrand rikkoi kahdella maalillaan 30 maalin rajapyykin tällä kaudella.

Kärpät aloitti ottelun terävästi ja avasikin ottelun maalinteon jo reilun kolmen minuutin pelin jälkeen. Mainiossa maalivireessä oleva Nicklas Lasu vei Kärpät 1-0 johtoon sähäkällä rannelaukauksella. Sport nousi hetkellisesti tasoihin erän puolivälissä. Joel Kiviranta pääsi nostamaan kiekon maalin kattoon sekavan tilanteen päätteeksi ajassa 9:54, ja peli oli 1-1. Kärpät otti johtonsa takaisin reilut viisi minuuttia ennen avauserän päätöstä, kun Miika Koivisto vapautti Charles Bertrandin läpiajoon, ja Bertrand viimeisteli varmasti kauden 29. maalinsa. Osumaa numero 30 ei jouduttu liian kauaa odottelemaan, kun Bertrand pommitti ylivoimalla Kärpät 3-1 johtoon reilut pari minuuttia ennen erän päätöstä. Näistä numeroista lähdettiin ottelun ensimmäiselle tauolle.

Toisen erän alkuun Sport-maalille luisteli tuore veskari, kun Jonathan Iilahden iltapuhde jäi viiden torjunnan ja kolmen päästetyn maalin mittaiseksi. Iilahden korvannut Mika Järvinen joutui kuitenkin antautumaan jo neljän minuutin pelin jälkeen, kun Kärppien ylivoima jatkoi tehokasta jauhamistaan. Tällä kertaa pahanteossa oli kaksikko Saku Mäenalanen – Ville Leskinen, joista myöhemmin mainittu pääsi viimeistelemään huippupaikasta Kärpät 4-1 johtoon. Kakkossyöttö maaliin merkittiin Shaun Heshkalle. Toisessa erässä Kärpillä oli paikat lisämaaleihinkin, mutta päätöserä käynnistyi Kärppien kolmen maalin johdossa.

Kärpät piti ottelun hyppysissään kolmannessa erässä, vaikka Sport muutaman kerran pääsikin iskemään vaarallisesti vastaan. Jussi Rynnäs oli kuitenkin erinomaisessa torjuntavireessä, ja porilaisvahti pysäyttikin muutaman vaarallisen vastahyökkäyksen. Sport kuitenkin käynnisteli kiriään vajaat viisi minuuttia ennen loppua, kun Joel Kiviranta iski illan toisen osumansa kolmella yhtä vastaan hyökkäyksestä. Takaa-ajo kuihtui kuitenkin hetkeä myöhemmin kasaan ex-Kärppä Antti Kalapudaksen kaksiminuuttiseen, ja Kärpät sai jauhaa ylivoimaansa lähes kolmannen erän loppuun asti. Summerin soidessa pisteet jäivät Ouluun maalein 4-2.

Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner kiitteli voitosta Kärppien tehokkuutta ja erinomaista maalivahtiepeliä.

- Sport oli todella vaarallinen. Meillä oli muutama hyvä hetki, oltiin tehokkaita toisessa erässä. Me ei saatu kolmannessa erässä aikaiseksi sellaista peliä mitä oltaisiin itse haluttu. Sport kamppaili todella vahvasti ja Kalaputaan ketju oli todella vaarallinen joka vaihdossa. Sitä kautta oli haastava ilta, mutta aina kun tässä sarjassa onnistut voittamaan, niin pitää olla todella onnellinen. Jussi Rynnäs oli tänään mies paikallaan.

Kärpät pelaa seuraavan kerran tulevana perjantaina, tuolloin vastassa on Mikkelin Jukurit. Liput tuohon otteluun saat kätevimmin TÄSTÄ!