​Uusituilla ketjuilla Sportin kimppuun

6.2.2018

Oulun Energia Areenalle vieraaksi tänään saapuu Vaasan Sport. Sarjajumboksi valahtanut vaasalaisjoukkue on kaupannut pelaajistoaan muualle ja hyppääkin tänään kaukaloon erittäin selkeänä haastajana. Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Mannerin mukaan vastaan tänään astelee joukko erittäin ennakkoluulottomia ja näytönhaluisia pelaajia.

- Sport on varmasti omat henkiset asiansa käsitellyt ja on sitä kautta todella ennakkoluuloton, vaarallinen ja nopea joukkue. Heillä on paljon nuoria pelaajia jotka ovat innoissaan siitä, että pääsevät pelaamaan. He antavat myös näyttöjä tulevaisuuden sopimuksistaan.

Kärppien kokoonpanossa nähdään tänään mielenkiintoisia muutoksia, kun Mikael Ruohomaa on pelikiellon takia sivussa, ja Julius Junttilalle annetaan huilivuoro ennen olympiaturnausta. Kolmosketjun keskellä hyökkää tänään Jesse Koskenkorva, ja ykkösketjun sentterin paikan ottaa Rasmus Kupari. Kuparin laidoilla nähdään tänään Charles Bertrand ja Jasse Ikonen. Manner on silminnähden innoissaan tämäniltaisesta ykkösketjustaan.

- Charles on erittäin nopea luistelija, ja hän on pelannut huikean kauden. Ennen kaikkea se hänen loppuun asti yrittäminen ja työnteko ovat olleet aivan huikeaa luokkaa. Siihen rinnalle on vielä tullut maaleja vaikka kuinka paljon. Rasmus opettelee tässä koko ajan pelaamaan sellaista peliä, että häneen voi luottaa. On todella tärkeää, että hänkin tuo oman persoonansa joukkueelle. Luisteluvoima ja kiekon kuljettaminen poikkeuksellisen vahvaa, mutta sellaiseen valmentaja laittaa joka tilanteessa kentälle -mentaliteettiin hän tässä pikku hiljaa kasvaa. Ikosen Jasse siinä vasemmassa laidassa on todella mielenkiintoinen. Mahtavaa, että saan antaa hänelle nyt ylivoima-aikaa myös, koska hän on maalin edustalla hyvä. Kun hän löytää sieltä sen vainun ja vireen, niin uskon, että siinä voi olla meille keväälle hyvä mahdollisuus saada tehoja lisää läheltä maalia.

Jari Sailion sairastumisen myötä kolmosketjussa Jesse Koskenkorvan laidoilla tänään hyökkäävät Otto Karvinen ja Juha Koivisto, ja nelosketju on muodossa Jyri Junnila – Miska Humaloja – Sami Anttila. Kärppien puolustus on tutussa muodossaan, ja maalissa aloittaa Jussi Rynnäs.

- Pelaajat joita me ollaan kierrätetty saavat tänään vähän isompaa roolia. Tämä on loistava juttu meille. Me nähdään ennen kaikkea se, että mistä meidän joukkue on tehty. Me ollaan kokoajan kokoajan puhuttu siitä, että meillä on oma tyyli ja tapa toimia. Me ollaan aina enemmän kuin osiemme summa.

Kärpille ottelu on viimeinen ennen kuin Mikko Manner, Ari Hilli, Julius Junttila, Miika Koivisto ja Lasse Kukkonen matkaavat Leijonien mukana Etelä-Koreaan olympiaturnaukseen. Mannerin mukaan joukkue on kisojen ajan hyvissä käsissä.

- Lauri Mikkola ottaa jo tänään vähän kapuloita haltuun. Kapteeniston kanssa ollaan käyty asiaa läpi, ja joukkue on hyvissä käsissä. Joukkueessa on niin paljon hienoja persoonia, että he tulevat täällä vetämään varmasti ihan täysillä, ja pitämään kiinni siitä hyvästä jutusta mikä meillä on käynnissä. Siitä ei tarvitse paljoa huolehtia.

Kärpät – Sport käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!

Veikkauksen etuasiakkaana saat otteluun kaksi lippua yhden hinnalla! Lisätietoja tarjouksesta: https://goo.gl/1SQ8Eq