Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 27.2.2019 klo 18:30

​Kärpille maukas kotivoitto - Huttulalle ensimmäinen liigaosuma

9.2.2018

Ottelu käynnistyi erikoisella episodilla, kun Kärppien kolmosvitja onnistui värkkäämään kiekon maaliin kenenkään huomaamatta. Peliä jatkettiin parin minuutin ajan, kunnes pelikatkon koittaessa tuomaristo tarkasti tilanteen videolta. Uusinnasta kävi ilmi, että Otto Karvisen laukaus oli käynyt maalin takaraudassa, ja kelloja käännettiin takaisin maalin syntyaikaan. Erän puolivälissä Kärppien jäähyili kostautui Jukureiden tasoituksen muodossa. Turo Asplund pääsi ampumaan tasoituksen kahden miehen ylivoimalla ajassa 11:31. Ensimmäiselle tauolle lähdettiin kuitenkin Kärppien komennossa, kun Joona Huttula vei Kärpät 2-1 johtoon ensimmäisellä liigamaalillaan paria minuuttia Jukuri-tasoituksen jälkeen. Erän loppupuolella molemmille joukkueille tuomittiin vielä 2+10 minuutin rangaistuksen päähän kohdistuneista taklauksista. Jukureilta rangaistiin Markku Flinckiä, ja Kärppien avausmaalin tehnyt Otto Karvinen sai omansa aivan erän loppuun. Näin ollen toinen erä käynnistyi Jukurit-ylivoimalla.

Toinen erä alkoi huonoilla uutisilla; avauserän kesken jättänyt Aleksi Mäkelä ei palannut. Vaihtopenkille, joten Kärpät jatkoi peliä kuudella puolustajalla. Toinen erä oli tiukkaa vääntämistä, ja erässä 12 kertaa torjunut Veini Vehviläinen piti Jukureiden tasoitusaikeet jäissä. Kärpät taisteli erässä lopulta kolme alivoimaa, ja kolmas erä käynnistyi lukemista 2-1.

Päätöserässä Kärppien johdon tuplasi Jyri Junnila. Maaliin erinomaisen esityön teki Kärppiin kahden ottelun lainalle saapunut Samuli Tanhua, jonka rohkea kiekollinen pelaaminen johti Junnilan maalipaikkaan. Jukurit nousi hetkellisesti maalin päähän Jesper Piitulaisen ylivoimaosumalla, mutta neljä minuuttia ennen ottelun loppua Ville Leskisen niin ikään ylivoimalla syntynyt osuma oli viimeinen naula mikkeliläisten arkkuun. Loppulukemat 5-2 tyhjään maaliin viimeisteli Charles Bertrand, joka rikkoi osumalla henkilökohtaisen piste-ennätyksensä. Piste oli ranskalaishyökkääjälle kauden 48.

Kärpät pelaa seuraavan kerran ensi viikon tiistaina Jyväskylässä JYPiä vastaan.