Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – HPK 27.2.2019 klo 18:30

​Kovia kokenut Jukurit Kärppien vieraaksi – Ruohomaalle 200 täyteen

9.2.2018

Kärpät kohtaa viikon toisessa ottelussaan eilen kylmää kyytiä Helsingin IFK:n käsittelyssä saaneen Mikkelin Jukurit. Ruma 8-0 tappio motivoi varmasti mikkeliläisiä pesemään kasvojaan tänään sarjakärjen vieraana. Lähtökohdat illan otteluun ovat monella tapaa mielenkiintoiset. Kumpikin joukkue lähtee otteluun ilman päävalmentajaansa, ja Kärpiltä on olympiakomennuksen takia sivussa nippu tärkeitä miehiä. Raksilan perjantai-illassa onkin ainekset mielenkiintoiseen otteluun.

Lasse Kukkosen ja Julius Junttilan poissaolon myötä kapteenin C-kirjain löytyy tänään Mikael Ruohomaan rinnasta. Keskushyökkääjä on otettu tästä nimityksestä.

- Todella hieno kunnia. Jos miettii Kärppien kapteeneja ketä tässä on ollut, niin se on iso kunnia mulle olla C-kirjain rinnassa tuolla kentällä.

Ilta on Ruohomaalle erityinen toisellakin tapaa. 29-vuotias alastarolainen saa tänään täyteen 200 pelattua liigapeliä. Pitkän tien Liigaan kulkenut Ruohomaa pelasi ensimmäisen täyden liigakautensa vasta kaudella 2014-2015. Ennen tätä takana oli vuosia Suomi-sarjaa ja Mestistä. Tällä kaudella keskushyökkääjä on vihdoin löytänyt paikkansa Liigan kärkihyökkääjien joukosta.

- Hyvät fiilikset rajapyykistä. Alkaa realisoitumaan se, että työnteko on palkittu ja olen päässyt ammattilaiseksi. Siinähän se näkyy taululla sitten.

Olympiapelaajien poissaolo vaikuttaa erityisesti Kärppien pakiston muotoon. Ykkösparin muodostavat tänään Taneli Ronkainen ja Shaun Heshka, kakkosparissa nähdään tänään kaksikko Jani Hakanpää – Mikko Niemelä, ja kolmosparissa luutivat Aleksi Mäkelä sekä kahden ottelun lainapestillä Kärppiin saapunut Samuli Tanhua. Seitsemäntenä puolustajana otteluun lähtee Joona Huttula.

Mikael Ruohomaa palaa omalla paikalleen ykkösketjun keskelle, ja Julius Junttilan paikan vasemmasta laidasta ottaa Jasse Ikonen. Tiistain ottelun ykkösketjun keskellä pelannut Rasmus Kupari hyökkää tänään kolmosketjussa Juha Koiviston ja Otto Karvisen välissä. Kakkos- ja nelosketjut pysyvät ennallaan.

Torjuntavuorossa tänään on Veini Vehviläinen, ja varamaalivahtina aloittaa Jussi Rynnäs.

Kärpät – Jukurit käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!