​Nuorekkaalla pakistolla JYPin kimppuun – Sailio palaa kokoonpanoon

13.2.2018
​Nuorekkaalla pakistolla JYPin kimppuun – Sailio palaa kokoonpanoon

Jari Sailio on jälleen pelikunnossa. (Kuva: Jussi Määttä)

Kärpät aloittaa mielenkiintoisen kahden ottelun viikon tänään Jyväskylässä. Euroopan mestari JYP nappasi CHL-finaalin jälkeisenä viikonloppuna rekordiinsa voiton ja tappion, ja jyväskyläläiset lähtevät otteluun sarjataulukon nelossijalta. Kärpät on edelleen reilussa sarjajohdossa, mutta olympialaisten ja loukkaantumisten aiheuttamat poissaolot antavat iltaan oman mausteensa.

Puolustajien poissaolot avaavat näytönpaikkoja

Kärppien puolustuksesta on tänään sivussa moninaisten syiden takia yhteensä viisi puolustajaa. Miika Koivisto ja Lasse Kukkonen ovat Leijonien mukana olympialaisissa, Aleksi Mäkelä ja Teemu Kivihalme ovat loukkaantuneiden listalla, ja Shaun Heshka odottelee Liigan kurinpitodelegaation päätöstä perjantain Jukurit-ottelussa tapahtuneesta huitomisesta.

Perjantain Jukurit-pelissä Kärppien puolustuksessa nähtiin oulunsalolaislähtöinen Samuli Tanhua, joka teki liigadebyyttinsä viime kaudella Kärppien riveissä. Tanhua kirjautti ottelussa ensimmäisen liigapisteensä. Miehen lainajakso päättyy tämäniltaiseen JYP-otteluun, jonka jälkeen Imatran Ketterän varakapteenina tällä kaudella toiminut puolustaja palaa oman joukkueensa vahvuuteen.

Juho Korhosen piti olla tällä viikolla U20-maajoukkueen mukana Tšekissä viiden maan turnauksessa, mutta laajat poissaolot edustusjoukkueen pakistossa avaavat 18-vuotiaalle puolustajalle pelipaikan Liigan puolella.

Suurimman osan kaudestaan Kokkolan Hermeksessä viettänyt Taneli Siikaluoma on toipunut pelikuntoon, ja muhoslainen pelaakin tänään ensimmäisen liigaottelunsa sitten joulukuun.

Kärppien pakiston muodostavat siis tänään parit Ronkainen – Hakanpää, Huttula – Niemelä ja Siikaluoma – Tanhua. Seitsemäntenä puolustajana aloittaa Juho Korhonen.

Hyökkäysketjuissa ei yllätyksiä – Sailio palaa kokoonpanoon

Kärppien hyökkäysketjuissa ei nähdä suuria muutoksia perjantaiseen otteluun verrattuna. Jasse Ikonen jatkaa ykkösketjun vasemmassa laidassa, ja kakkosketju on samassa muodossa kuin koko kauden. Kolmosketjussa Juha Koiviston tilalle vasempaan laitaan hyppää Sami Anttila, ja Jari Sailio palaa tänään kokoonpanoon nelosketjussa yhdessä Miska Humalojan ja Jyri Junnilan kanssa.

Vehviläiselle startti kotikaupungissaan

Kärppien maalilla aloittaa tänään Veini Vehviläinen. Jyväskyläläläinen on ollut tällä kaudella kovassa iskussa kasvattiseuraansa vastaan; kahdessa JYP-kohtaamisessa Vehviläinen on päästänyt taakseen ainoastaan kaksi kiekkoa, ja torjuntaprosentti on mairea 95,35. Kakkosvahtina ottelun aloittaa Jussi Rynnäs.

JYP – Kärpät käyntiin LähiTapiola Areenalla kello 18:30!