Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

Kärpille piste kolmannen erän sulamisen jälkeen – "Se menee koutsien piikkiin"

17.2.2018

Sysimusta kolmas erä koitui Kärppien turmioksi, kun SaiPa ryösti pisteet Oulusta rankkarikisan jälkeen maalein 3-4.

Avauserän päättyminen 1-0 lukemiin oli suurimmalta osin maalivahtien ansiota. 12 kertaa erässä torjunut Jussi Rynnäs oli aika ajoin yksinäinen mies maalinsa suulla, mutta SaiPan laukaukset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen porilaisvahdin varusteisiin. Erän ainokaisen maalin iski Kärppien Saku Mäenalanen ylivoimalla ajassa 4:38.

Toisen erän alussa Rynnäs pääsi pelastamaan joukkueensa jälleen kerran, kun SaiPan David Goodwin karkasi läpiajoon Kärppien ylivoiman päätyttyä. Klassinen sanonta nosti jälleen päänsä esiin, kun muutamaa minuuttia myöhemmin Kärpät pääsi iskemään illan toisen osuman. Tällä kertaa Mikael Ruohomaa pääsi omien sanojensa mukaan puttaamaan kiekon sisään Jani Hakanpään mainion esityön jälkeen. Päätöserä käynnistyi Kärppien 2-0 johdossa.

Kaksi ensimmäistä erää tehottomasti esiintynyt SaiPa ryhdistäytyi ja ryhtyi vihdoin rokottamaan Kärppien virheistä. Ensin vieraat maalin päähän toi maalin edustalle yksin unohtunut Topi Nättinen, ja ennen erän puoltaväliä Curtis Hamilton tasoitti pelin terävällä rannelaukauksella. SaiPan 2-3 johtomaalin iski läpiajoon karannut Cody Kunyk. Kärpät ei kuitenkaan lannistunut takaiskuista, vaan Rasmus Kupari toi Kärpät tasoihin ylivoimaosumalla neljä minuuttia ennen kolmannen erän päätöstä. Maalia tarkasteltiin korkean mailan varalta videolta pitkään, mutta lopulta tuomari osoitti keskelle ja siunasi varsinaisen peliajan viimeisen maalin hyväksytyksi. Kiekko kävi erässä vielä kertaalleen Kärppien maalilla, mutta videotarkastus osoitti nopeasti, että kiekko meni maaliin maalirautojen alta.

Jatkoaika ei tuottanut Kärppien kovasta paineesta huolimatta tulosta. Kärpillä oli mahdollisuus ratkaista ottelu ylivoimalla, kun David Goodwin otti kaksiminuuttisen polvitaklauksesta puoli minuuttia ennen jatkoajan päätöstä. Kiekkoa ei kuitenkaan reppuun saatu, ja edessä oli voittomaalikilpailu.

Rankkarikisassa ainoaksi onnistujaksi nousi SaiPan Lasse Lappalainen, ja lisäpiste matkasi Lappeenrantaan maalein 3-4. Ottelun jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Kärppien vastuuvalmentaja Lauri Mikkola otti vastuuta synkästä kolmannestä erästä valmennuksen suuntaan.

- Jättihän se (kolmas erä) vähän mietittävää. Läpi ottelun kamppailu oli tiukka, paikkoja oli suuntaan jos toiseen. Pikkuisen ehkä luovuttiin kolmannessa erässä pelistä, että ei saatu pidettyä sitä meidän peliä kasassa. Se menee koutsien piikkiin. Tappioita tulee, voittoja tulee, ja nyt tuli tappio. Elämä jatkuu, ja mennään eteenpäin.

Ottelu käynnisti reilun viikon mittaisen olympiatauon. Kärpät pelaa seuraavan kerran tiistaina 27.2. kun KooKoo saapuu Ouluun.