Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​Kärpille vieraita Lappeenrannasta – "Erittäin tiukkoja kamppailuja"

17.2.2018

Lähtölaukaus jääkiekkoilijan pelipäivään on aamujäät. Alun perin edellispäivänä nautittujen myrkkyjen pois hikoilemiseen kehitetystä rituaalista on muodostunut osa likimain jokaisen jääkiekkojoukkueen pelipäiviä. Kärpissä tällä kaudella aamujäät ovat nyt virkaa tekevän vastuuvalmentajan Lauri Mikkolan kädenjälkeä. Mikkola kokee aamujäiden merkityksen olevan enemmän henkinen kuin fyysinen.

- Fakta on se, että yhtään peliä ei voiteta aamujäillä, mutta aika monta peliä voidaan tuhota aamujäillä. Meidän lähtökohta aamujäille on se, että jätkät saa hakea vähän tuntumaa, fiilistä ja mahdollisimman stressitöntä tilaa.

Noilla aamujäillä kiekkoili myös 18-vuotias puolustaja Juho Korhonen, joka teki liigadebyyttinsä kuluvan viikon tiistaina Jyväskylässä. Mikkolan mukaan Korhonen suoriutui kovasta tulikokeestaan mainiosti, ja lisävastuuta on luvassa tämän illan ottelussa.

- Todella kovaan paikkaan joutui ensimmäisessä pelissä, mutta hienosti selvisi siitä. Huippupelistä kun aloittaa, niin tietää heti mikä se Liigan taso on, ja tänään on varmasti taas helpompi tulla tuohon peliin.

Merkittävät poissaolot Kärppien puolustuksessa ovat sekä tuoneet uusia pelaajia kokoonpanoon, että lisänneet nuorten, jo kokoonpanossa olleiden pelaajien vastuuta. Uusien pelaajien ajaminen sisään on kuitenkin ollut Kärpissä tällä kaudella kivutonta.

- Juho on harjoitellut meidän mukana koko kesän, ja hän tietää mitä me halutaan. Tietysti tuo A-junioreiden pelaaminen tukee meidänkin pelaamista. Siinä on paljon samoja elementtejä. Meidän juttu on se, että uskalla pelata ja uskalla epäonnistua. Nuo sanat varmasti painavat myös jätkille, että he uskaltavat kohtalaisen vapautuneesti tulla pelaamaan.

Kärpät kohtaa tänään suorasta pudotuspelipaikasta taistelevan SaiPan. Kauden kolmen keskinäisen kohtaamisen jälkeen voitot ovat Kärpille 2-1. Vastikään Valko-Venäjän maajoukkuepuolustaja Vladimir Denisovilla vahvistunut lappenrantalaisjoukkue kärsi eilen 5-2 tappion Vaasan Sportille, mutta saapuu silti Ouluun vain pisteen päässä sarjataulukon kutossijasta.

- SaiPa on erittäin monipuolinen joukkue. Siellä on monen tyyppisiä pelaajia ja he pystyvät pelaamaan monen tyyppistä peliä. Luisteluvoimainen joukkue, ja erittäin tiukkoja kamppailuja on ollut tänä vuonna SaiPaa vastaan, kommentoi Mikkola illan vastustajaa.

Kärppien kokoonpanossa muutoksia nähdään tiistaihin verrattuna vain peräpäässä. Pakkiparit ovat tänään muodossa Ronkainen – Heshka, Huttula – Hakanpää, Korhonen – Niemelä, ja seitsemäntenä puolustajan pelaa Taneli Siikaluoma. Kärppien maalilla aloittaa Jussi Rynnäs, ja Veini Vehviläinen on varamaalivahtina.

Kärpät – SaiPa käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17. Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!