Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​Kärpät voitti KooKoon, runkosarjan ja paikan CHL:ssä

27.2.2018

Yskivän startin jälkeen Kärpät palasi olympiatauolta voittokkaasti, kun KooKoo kaatui päätöserän tylyn kirin jälkeen lukemin 4-2. Voitolla Kärpät varmisti Liigan runkosarjan voiton kaudella 2017-2018

Ottelun avauserä oli odotetusti Kärppien hallintaa. Peli pyöri jatkuvasti KooKoon päädyssä, ja oranssipaitojen maalilla operoinut Samu Perhonen joutuikin venymään kiekon tielle hikiset 12 kertaa. Kristian Vesalaisella vahvistunut Kärppien kolmosketju oli avauserässä pirteä, ja tuon kolmikon ollessa jäällä kiekko liikkui suurimmalta osin hyökkäysalueella. Aivan ykköskorin maalipaikoille kotijoukkue ei avauserässä päässyt, mutta 24 laukaisuyritystä kertovat oman tarinansa ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen kulusta.

Toinen erä oli pelillisesti tasaisempi, mutta tuloksellisesti vaakakuppi kääntyi vahvasti vierasjoukkueen puolelle. Reilun kuuden minuutin sisään Malte Strömwall ja Miikka Pitkänen rankaisivat kumpainenkin kertaalleen Kärppien räikeistä virheistä, ja KooKoo karkasi 0-2 johtoon. Toiseen erään kantanut tehottomuus maalipaikoissa jätti Kärpille kaksi maalia kirittävää päätöserää. Kärpillä oli mahdollisuus kaventaa maalieroa ylivoimalla tai läpiajosta, mutta kotijoukkueen maalilaulu antoi vielä odottaa itseään.

Kärpät avasi oman maalitilinsä, kun kolmas erä oli vanhentunut reilut viisi minuuttia. Kristian Vesalainen väläytti vaarallisinta asettaan, kun miehen tulinen rannelaukaus painui maalin yläkulmaan ajassa 45:05, ja Kärpät nousi ottelussa maalin päähän. Maali oli kokonaan nuorten miesten käsialaa, sillä ainoa syöttöpiste merkittiin ketjukaveri Rasmus Kuparille. Erä ehti hieman yli puolivälinsä, kun Kärpät nousi tasoihin. Ville Leskiselle tarkoitettu Nicklas Lasun poikittaissyöttö pomppi KooKoo-puolustuksesta sisään, ja peli oli tasan 2-2.

Jos tasoitus pomppi tuurilla sisään, oli Lasun voittomaali kirurgimaisen tarkkaa työskentelyä. Nollakulmasta lähtenyt laukaus löysi kiekonmentävän aukon KooKoo-maalista, ja Kärpät siirtyi 3-2 johtoon. Julius Junttilan 4-2 osuma tyhjään maaliin sinetöi sekä ottelun, että Liigakauden 2017 – 2018 runkosarjan voiton Kärpille. Runkosarjan voiton myötä Kärpät varmisti myös paikkansa CHL:ssä kaudella 2018 – 2019.

Kärppien pelit jatkuvat tulevana viikonloppuna, kun Kärpät kohtaa back-to-back otteluissa HIFK:n. Perjantain ottelu pelataan Helsingissä, ja lauantaina joukkueet kohtaavat Oulussa!