Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​Vesalainen debytoi kotiyleisön edessä – Varmistaako Kärpät runkosarjan voiton?

27.2.2018

Liigakauden 2017-2018 runkosarjan loppu häämöttää, ja Kärpillä on tänään oiva mahdollisuus varmistaa runkosarjan voitto, kun Kärppien osalta pelaamatta on tämän illan jälkeen vielä viisi ottelua. Kaksi pistettä illan vastustajalta KooKoolta poistaisivat kaikki teoreettisetkin mahdollisuudet sarjakolmosen JYPin noususta haastamaan kärkipaikkaa. Oman mausteensa iltaan tuo myös Kärppien uuden vahvistuksen, Kristian Vesalaisen ensiesiintyminen kärppäpaidassa kotiyleisön edessä.

Vesalaisen, 18, siirto Ouluun varmistui viime viikon keskiviikkona, kun Kärpät ja HPK pääsivät sopuun loppukauden lainan ehdoista. Laitahyökkääjä itse suhtautuu siirtoon tyynin mielin, vaikka pohjoisen sää saattaa vaatia hieman totuttelua.

- Uusi joukkue, uudet kujeet. Ei siinä sen ihmeellisempiä, aika kylmä mesta.

Pelipaikka debyytissä löytyy kolmosketjusta, Otto Karvisen ja Rasmus Kuparin vasemmalta puolen. Vesalainen on ehtinyt harjoittelemaan uuden joukkueen ja ketjunsa kanssa vasta kahdesti, jos pelipäivän aamujäät lasketaan mukaan. Yhteys oman hyökkäysvitjan kanssa kuitenkin on löytynyt helposti.

- Olen pelannut ennenkin Kuparin kanssa, joten minulla on hyvä olla siinä. Katotaan jos saataisiin pari maalia heti tuohon iskettyä niin olisi hyvä.

Kärppien muissa hyökkäysketjuissa ei ole suuria yllätyksiä. Julius Junttila palaa omalle paikalleen ykkösketjun vasempaan laitaan, kakkosketju on tutussa muodossaan, ja nelosketjussa tänään hyökkää kolmikko Jari Sailio – Miska Humaloja – Jyri Junnila.

Kärpät saa tänään pakistoonsa tervetulleen lisän, kun Teemu Kivihalme on toipunut pelikuntoon. Eilisissä harjoituksissa kiekon kasvoihinsa saanut Kivihalme oli pelipäivän aamujäillä koko kasvot peittävä visiiri naamallaan, mutta pelaamista tämä ei estä. Kivihalmeen ja olympiaedustajien paluun myötä Kärppien pakisto on tänään muodossa Koivisto – Heshka, Kivihalme – Hakanpää, Kukkonen – Niemelä ja seitsemännen puolustajan paikan ottaa Taneli Ronkainen. Aloittava maalivahti on Veini Vehviläinen, ja Jussi Rynnäs toimii tänään varamaalivahtina.

Kärpät – KooKoo käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!