Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​Mini-playoffit kruunaavat viikon – "Huikeat pelit tulossa"

2.3.2018
​Mini-playoffit kruunaavat viikon – "Huikeat pelit tulossa"

Kuva: Jussi Määttä

Viime tiistaina runkosarjan voiton varmistanut Kärpät kohtaa tänään suorasta pudotuspelipaikasta taistelevan Helsingin IFK:n. Huomenna Oulussa jatkuvan back-to-backin ensimmäinen osa käydään tänään Helsingissä kello 18:30 alkaen.

Mikko Manner, miten viime tiistaina varmistunut runkosarjan voitto käsiteltiin joukkueen sisällä?

- Totta kai se vapautti energiaa lisää. Joukkueen kanssa puhuttiin, että moni pelaaja ja valmentaja ei saa koko pitkällä urallaan kunniaa olla joukkueessa joka voittaa runkosarjan. Se kertoo siitä, että arjessa ihmisillä on ollut hyvä olla keskenään, he ovat olleet ahkeria ja välittäneet toisistaan. Sitä kautta on ollut positiivinen draivi päällä. Se kertoo joukkueen luonteesta, ja siitä, että joukkueessa on ollut arvot kohdallaan ja ne ovat siirtyneet tekojen puolelle, eikä jääneet pelkäksi sanahelinäksi. Yritetään pelata täysillä, valmistautua pudotuspeleihin ja nauttia joka hetkestä yhdessä. Annetaan itsellemme lupa ottaa ilo irti, sillä ei tämä joukkue enää kovin kauaa yhdessä ole. Viisi peliä runkosarjaa ja sen jälkeen pudotuspelit. Sitten tämän joukkueen tarina on siinä.

Miten runkosarjan voiton varmistuminen vaikuttaa viimeisiin peleihin ennen playoffeja?

- Me tiedostetaan mitkä asiat ovat Playoffeissa sellaisia jotka korostuvat, ja me yritetään valmistautua niihin. Meillä kuitenkin on oma tyyli ja tapa toimia ja me mennään sillä tyylillä loppuun asti. Ei me tulla sitä mihinkään muuttamaan, päinvastoin; pelataan vielä rohkeammin, ollaan vielä aggressiivisempia, karvataan vielä kovempaa, ja yritetään löytää sitten oikeanlaista tehokkuutta molempien maalien edessä. Eletään tässä hetkessä ja otetaan ilo irti, eikä vielä kuroteta tulevaisuuteen. Jokainen tiedostaa, että hienot pelit ovat pian tulossa, mutta nautitaan nyt näistä peleistä. Runkosarjan viimeiset pelit ovat hienoja pelejä, ja meille ne ovat tietyllä tavalla paineettomia otteluita. Tulos runkosarjasta on jo tullut ja se tulos on erinomainen. Nyt mennään vaan suoritus edellä ja yritetään kehittyä.

Tänä viikonloppuna mini-playoffit, kun IFK kohdataan perättäisinä iltoina. Mitä odotuksia näihin otteluihin?

- Huikeat pelit varmasti tulossa. Me ollaan pystytty IFK tällä kaudella voittamaan, ja joukkueurheilussa tiedetään, että jos olet jollekin joukkueelle hävinnyt, niin yrität ihan varmasti kaikin keinoin seuraavassa pelissä maksaa potut pottuina. Me halutaan tietysti todistaa oma osaamisemme. Me tiedetään, että tulossa on pienten marginaalien peli, ja molemmilla joukkueilla tunnetila on varmasti korkealla. Molemmat joukkueet yrittävät näyttää parastaan käyttämällä omia vahvuuksiaan. IFK:n vahvuudet ovat maalien edustoilla ja fyysisessä pelaamisessa, meidän taas pelinopeudessa ja erittäin rohkeassa hyökkäämisessä.

Molempien joukkueiden kokoonpanot löydät TÄSTÄ!

HIFK – Kärpät käyntiin Nordiksella ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30.