Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

Piste mukaan Helsingistä - Revanssin paikka heti huomenna!

2.3.2018
Piste mukaan Helsingistä - Revanssin paikka heti huomenna!

Kuva: Jussi Määttä

Mainiosti erän aloittanut HIFK näytti odotetunlaiselta; Suorasta pudotuspelipaikasta pelaava kotijoukkue tuli otteluun sisään kovalla fyysisellä pelillä, ja helsinkiläiset onnistuivatkin erityisesti kaksinkamppailuvoittojen kautta luomaan muutamia hyviä mahdollisuuksia maalintekoon. Jussi Rynnäs kuitenkin nollasi IFK:n maalihaaveet erässä 12 kertaa. IFK:n kova lataus näkyi avauserässä myös jäähyjen muodossa, sillä punapaidoille tuomittiin erässä kolme pikkukakkosta. Kärpät pystyi yhden noista hyödyntämään, kun Ville Leskinen vei vieraat 0-1 johtoon Nicklas Lasun ja Kristian Vesalaisen esityöstä.

Ottelun toisen erän mielenkiintoisin episodi nähtiin erän loppupuolella IFK:n jauhaessa ylivoimaa. Pakkopelin päätyttyä IFK:lle tuomittiin rangaistuslaukaus mailan heittämisestä. Lennart Petrellin rankkariyritys kuitenkin pysähtyi Jussi Rynnäksen varusteisiin. Erän lopussa Nordiksen lämpötila alkoi nousta, kun Micke-Max Åsten ajoi Mikko Niemelää ilkeän näköisellä polvitaklauksella. Åsten selvisi tilanteesta kaksiminuuttisella. Päätössummerin soidessa kuohahti jälleen, tällä kertaa useamman miehen voimin. Tilanteesta IFK pääsi lopulta lyhyelle ylivoimalle, kun Kärpille tuomittiin ylimääräinen kaksiminuuttinen. Thomas Nykopp ja Shaun Heshka nähtiin kahakan pääsyyllisiksi, ja miehet istuivatkin boksissa 2+10 minuuttia kumpainenkin.

Päätöserässä jäähyilyt jatkuivat, ja jälleen kerran Kärpät oli se osapuoli joka paikkansa hyödynsi. Syöttöpisteen ensimmäiseen maaliin kirjannut Kristian Vesalainen esitteli parasta asettaan, kun nuorukainen pommitti suoraan Teemu Kivihalmeen syötöstä Kärpät 0-2 johtoon komealla laukauksella. IFK kuitenkin kuittasi tämän nopeasti Teemu Tallbergin kavennusmaalilla. Tasoitusta täyteen myyty Nordis sai odottaa aivan erän loppuhetkille saakka. Pelikelloon jäi aikaa 1:08, kun Joonas Rask toi kotijoukkueen rinnalle. Jatkoajalle suunnattiin 2-2 tasatilanteesta.

Jatkoajalla illan sankariksi nousi Thomas Nykopp, joka ratkaisi ottelun kun jatkoaikaa oli pelattu vajaat kaksi minuuttia. Näin ollen lisäpiste jäi Helsinkiin maalein 3-2.

- Alku oli vähän IFK:n, mutta sen jälkeen saatiin hyvin painetta aikaiseksi. 0-2 tilanteessa oltaisiin voitu ihan hyvin ratkaista peli, mutta tällä kertaa kävi näin. Ei onnistuttu pelaamaan lopussa minuutteja pois, vaan vastustaja pääsi iskemään. Jatkoaika on aina jatkoaika. Meillä oli siinä ensin läpiajo, mutta tällä kertaa vastustaja sai oman paikkansa hyödynnettyä, kommentoi Kärppien vastuuvalmentaja Mikko Manner illan ottelua.

Kärpät ja HIFK kohtaavat heti huomenna uudestaan Oulussa. Liput tuohon otteluun saat kätevimmin TÄSTÄ!