Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

IFK vei kuuman kamppailun Oulussa

3.3.2018

Kiekon tippuessa jäähän Raksilassa jatkui peli siitä mihin se eilen jäi. Palautuminen oli hoidettu asiallisesti, sillä molemmat joukkueet pelasivat kovalla temmolla, ja kontaktia ei kaihdettu kumpaankaan suuntaan. Vierasjoukkue oli hienokseltaan niskanpäällä ensimmäisen kaksikymmenminuuttisen, mutta osumaa ei nähty kumpaankaan päähän.

Toisessa erässä Kärpät alkoi saada pikku hiljaa isompaa vaihdetta silmään, mutta helppo erä ei missään nimessä ollut. Muutama kyseenalainen tilanne kuumensi tunteita niin kaukalossa kuin katsomossakin, eikä Kärpät päässyt paria poikkeusta lukuun ottamatta parhaalle maalintekosektorille. Kärppien hyvän vyörytyksen jälkeen vierasjoukkue oli se, joka onnistui maalinteossa. Ensin hieman erän puolivälin jälkeen iski Jarkko Malinen. Maalia arvottiin videolta useampaan otteeseen, mutta edes Mikko Mannerin haasto ei kääntänyt tuomiota: IFK siirtyi 0-1 johtoon. Toisen kerran helsinkiläiset iskivät minuutti ennen erän päätöstä, tällä kertaa maalintekijänä oli Teemu Talberg. Mainitsemisen arvoista on se, että molemmat IFK:n maalit syntyivät kuta kuinkin samoilta luistimensijoilta, maalin edustalta.

Kylmää vettä tuli kotijoukkueen niskaan aivan kolmannen erän alussa, kun IFK siirtyi 0-3 johtoon Erik Thorellin onnekkaalla ylivoimamaalilla. Miska Humalojan mailasta pompannut kiekko päätyi aivan maalin yläkulmaan ohi voimattoman Veini Vehviläisen. Valonpilkahdus nähtiin ajassa 45:44, kun Miika Koivisto pääsi laukomaan Kärpät kahden maalin päähän Rasmus Kuparin loistavasta esityöstä. Ilo oli kuitenkin lyhytaikainen, kun IFK:n Erik Thorell kuittasi kolmen maalin johdon takaisin vastahyökkäyksestä vain hetkeä myöhemmin. Kärpät ehti jo tuulettaa ylivoimalla syntynyttä 2-4 kavennusosumaa, mutta IFK:n haaston jälkeen Jani Hakanpään osuma hylättiin maalivahdin häirintänä. Erän lopun Kärppien pitkästä pyörityksestä huolimatta haaveet loppukiristä kuihtuivat kasaan, ja IFK nappasi täydet pisteet mukaansa Helsinkiin maalein 1-4.

Kärppien pelit jatkuvat ensi viikon tiistaina Tampereella, tuolloin Kärpät kohtaa Tapparan kello 18:30 alkavassa ottelussa.