Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​Kärpiltä vaikea vierailu Tampereelle

6.3.2018
​Kärpiltä vaikea vierailu Tampereelle

Kuva: Jussi Määttä

Avauserän ensimmäinen puolikas mentiin tasaisissa merkeissä, mutta hieman erän puolivälin jälkeen kotijoukkue iski. Taneli Siikaluoman harhasyöttö päätyi Jere Rouhiaisen lapaan, ja Tomas Zaborsky ohjasi Rouhiaisen viivalaukauksen sisään ajassa 10:50. Maali herätti selvästi Kärpät, sillä heti seuraavaan vaihtoon Kristian Vesalaiselle avautui loistava vetopaikka, mutta maaliverkko ei vielä heilunut. Vesalainen onnistui kuitenkin nelisen minuuttia ennen erän päätöstä tasoittamaan pelin. Otto Karvinen teki erinomaista työtä kiekon kanssa, ja Vesalainen pääsi viimeistelemään rystyltä Kärppien illan avausmaalin.

Tappara nappasi johtonsa takaisin ylivoimalla toisen erän alkupuolella. Matti Järvinen pääsi viimeistelemään Kärppien nelikon keskeltä näppärän kuvion päätteeksi ajassa 26:14, ja Tappara siirtyi 2-1 johtoon. Viittä minuuttia myöhemmin Niko Ojamäki vei kotijoukkueen jo 3-1 johtoon, ja erän lopussa numerot 4-1 tinttasi illan toisella osumallaan Tomas Zaborsky. Kolmanteen erään Kärpät lähti siis tylystä kolmen maalin takaa-ajoasemasta.

Kolmannessa erässä Kärpät ei onnistunut hyödyntämään muutamaa hyvää vaihettaan, eikä myöskään ottelun ainoa ylivoima tuonut helpotusta. Ensimmäisen ja toisen erän huolimattomuus jatkui myös päätöserässä, ja ottelun loppulukemat 5-1 iski Otto Rauhala, kun peliaikaa oli jäljellä vajaat seitsemän minuuttia.

- Tappara puolusti tänään erittäin hyvin ja he olivat kaksinkamppailuissa meitä parempia. Ensimmäinen erä oli meiltä ihan OK, mutta vastustaja oli toisessa ja kolmannessa erässä terävämpi, kommentoi Mikko Manner illan ottelua.

Kärppien pelit jatkuvat torstaina Hämeenlinnassa. Ottelu alkaa tuolloin kello 18:30