Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

Runkosarjan päätösviikko käyntiin Tampereella

6.3.2018
Runkosarjan päätösviikko käyntiin Tampereella

Kuva: Jussi Määttä

Kauden 2017-2018 runkosarjan päätösviikko lyödään Kärppien osalta käyntiin tänään Tampereella, kun Kärpät kohtaa Tapparan. Kotijoukkue löytyy tällä hetkellä sarjataulukon sijalta neljä, mutta mahdollisuudet kirvesrinnoilla on nousta jopa sarjakakkoseksi viikon päätyttyä. Kärpät varmisti runkosarjan voiton tiistaina voitettuaan KooKoon maalein 4-2.

- Joukkueessa on hyvä ja odottava fiilis. Runkosarja meni nopeasti, ja tulos mikä siitä tuli ulos selvisi yllättävänkin varhaisessa vaiheessa. Nyt sitten vaan yritetään virittää itseämme pleijareita varten. Pelataan jäljellä olevat pelit pois, pyritään kehittämään peliä, ylläpitämään omaa identiteettiä ja hakemaan hyvää fiilistä, kertoi Mikko Manner joukkueen kuulumisia tien päältä.

Kärpillä on oiva mahdollisuus päättää runkosarja positiivisella nuotilla. Joukkueen peli on viime aikoina yskähdellyt, ja pistesaldo on karttunut viidestä viime ottelusta vain kolmen pisteen verran. Mannerille voittoja tärkeämpi tavoite tälle viikolle on löytää joukkueen sisältä taas se oma, laadukas suoritustaso.

- Lopputuloksilla ei ole mitään merkitystä. Jos lähtee tulos edellä miettimään, niin unohtuu se kaikista tärkein, eli suorituksesta nauttiminen ja siihen valmistautuminen. Me tiedetään, että meidän joukkueessa on todella paljon voimaa, eikä meidän korvienväliämme ole vielä tällä kaudella kertaakaan kunnolla testattu. Sen aika tulee sitten pudotuspeleissä. Nyt pyritään vaan keskittymään niihin asioihin mihin voidaan itse vaikuttaa, eli yritetään rakentaa hyvää suoritusta niin yksilö, kuin joukkuetasollakin.

Helmikuussa loukkaantuneen Aleksi Mäkelän kaveriksi pitkäaikaispotilaiden listalle liittyi viime viikolla Mikko Niemelä, joka loukkaantui perjantain IFK-pelissä. Molemmat puolustajat ovat sivussa koko loppukauden, ja Kärpät joutuukin turvautumaan kevään peleissä kokemattomimpiin pelaajiin takalinjoillaan. Yksi pelaaja jonka vastuu kasvaa on 23-vuotias Taneli Siikaluoma, jolla on vyöllään nyt 39 pelattua liigapeliä. Tänään muhoslainen pelaa seitsemäntenä puolustajana.

- Harmittaa Misen ja Mäksän puolesta todella paljon. Sen takia meillä on ollut pelaajia tällä kaudella paljon lainalla, että pystytään reagoimaan kun urheilu tuo sellaisia tilanteita vastaan mitä kukaan ei toivoisi. Vähemmälle vastuulle jäänet pelaajat nousevat nyt uusiin rooleihin. On hienoa, että olen saanut kunnian laittaa Taneli Siikaluoman pelaamaan. Hän on tehnyt muutaman vuoden todella paljon töitä, ja hän on kasvanut huippu-urheilijana, ihmisenä ja pelaajana. Tänä vuonna hän on ylläpitänyt itseään Kokkolan Hermeksessä ja hän on hyvässä vireessä. Hän on juuri sellainen ihminen jota itse arvostan ja josta joukkueessa pidetään. Hän on valmis tekemään epäkiitollisiakin hommia ja hakemaan välillä nostetta Mestiksestä, mutta hän on silti erittäin lojaali joukkuepelaaja.

Kärppien kokoonpanoissa ei nähdä tänään radikaaleja muutoksia. Jyri Junnila hyökkää tänään nelosketjun oikeassa laidassa Sami Anttilan tilalla, ja Jussi Rynnäs aloittaa maalilla.

Joukkueiden kokoonpanot löydät TÄSTÄ!

Tappara – Kärpät käyntiin Hakametsässä ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!