Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​​Kärpät täynnä nuorta voimaa – Luvassa kaksi liigadebyyttiä!

8.3.2018
​​Kärpät täynnä nuorta voimaa – Luvassa kaksi liigadebyyttiä!

Kuva: Jussi Määttä

Kärppien runkosarjan viimeinen vierasottelu käydään tänään Hämeenlinnassa, kun Kärpät kohtaa HPK:n kello 18:30 alkavassa ottelussa. Kärpät valmistautuu otteluun hieman normaalista poiketen myöhäisemmillä aamujäillä, mikä on Mikko Mannerin mukaan hyvä asia.

- Tampereella meillä oli niin aikaisin jäävuoro, niin tämä on hyvä ratkaisu tähän väliin. Ei ole tuo päivä niin pitkä aamujäiden ja pelin välissä, joten uskon, että me ollaan skarpimpana ottelun alkaessa.

Illan ottelussa suuri mielenkiinto kohdistuu Kärppien tämän illan kokoonpanoon. Sivussa ovat muun muassa Julius Junttila, Mikael Ruohomaa, Ville Leskinen, Saku Mäenalanen, Lasse Kukkonen, Miika Koivisto ja Veini Vehviläinen.

- Haluttiin tänään antaa tietyille joukkueen tulosyksikön avainpelaajille huilia. Haluttiin antaa heille mahdollisuus kerätä energiaa henkisesti ja fyysisesti jotta he ovat parhaimmillaan lauantaina kauden viimeisessä kotipelissä, kertoi Manner illan kokoonpanovalinnoista.

Ykkösketjun vasemmassa laidassa yhdessä Nicklas Lasun ja Charles Bertrandin kanssa liigadebyyttinsä tänään tekee A-nuorten maalitykki Eetu Päkkilä. 18-vuotias laitahyökkääjä on pelannut huippukauden nuorten SM-liigassa, iskien tehot 23+17=40 pelaamassaan 48 ottelussa. Mannerin mukaan Päkkilä on fyysisesti lahjakas ja fiksu pelaaja.

- Eetu on nopea kuin mikä. Huippu-urheilija, fiksu jätkä, hyvä rannelaukaus. Ihan varmasti tulee pelaamaan huipputasolla liigassa, sillä hän on fyysisesti niin lahjakas ja nopea luistelija. Pääkoppa on vielä sellainen, että sieltä löytyy muutakin kuin sahanpurua. Hän pystyy omaksumaan asioita todella nopeasti, tietää huippu-urheilun lainalaisuudet ja tietää mitä valintoja siihen täytyy tehdä.

Kakkosketjun tänään muodostavat Radek Koblizek, Rasmus Kupari ja Otto Karvinen, kolmosessa hyökkäävät Sami Anttila, Jasse Ikonen ja Juha Koivisto, ja nelosketjusta löytyy tänään Jari Sailio, Miska Humaloja ja Jyri Junnila.

Nuorta voimaa löytyy myös joukkueen peräpäästä. Pakkiparit ovat tänään muodossa Ronkainen – Heshka, Kivihalme – Hakanpää, Siikaluoma – Huttula ja seitsemäntenä puolustajan pelaa Juho Korhonen. Kärppien maalilla tänään liigadebyyttinsä tänään tekee 17-vuotias Justus Annunen, josta tulee samalla Liigan historian ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt maalivahti. Annunen on on pelannut tällä kaudella Nuorten SM-liigassa alku- ja jatkosarja mukaan lukien 26 ottelua torjuntaprosentilla 92,06.

- Justus on isokokoinen ja erittäin älykäs maalivahti, ja hänellä on kaikki tavoitteellisen huippu-urheilijan ominaisuudet. Mitä olen häntä A-junioreiden peleissä ja meidän treeneissä nähnyt, niin kyllähän hänessä on kaikki ainekset kasvaa huippumaalivahdiksi. Fyysinen koko ja vähän sellainen mikkokoskismainen habitus. Uskon, että Justus pelaa huippupelin.

Kärpät haluaa katkaista tänään alavireisen putkensa ennen runkosarjan päättävää kotiottelua. Manner uskoo, että hyvä tulos löytyy sellaisen raikkaan ja rohkean pelin kautta, jota nuoret pelaajat tuovat kaukaloon.

- Ollaan puhuttu joukkueen kanssa siitä, että löydettäisiin taas sitä oikeanlaista draivia siihen peliin. Annetaan pelin näyttää, ja yritetään ennen kaikkea nauttia siitä, että tänään saa laittaa ennakkoluulottomia tulevaisuuden Kärppiä kentälle. On todella tärkeää, että pienemmille minuuteille jääneet pelaajat saavat peliaikaa. Kun pudotuspelit alkavat, niin tiedetään, että siellä sattuu ja tapahtuu, joten me tarvitaan laajaa rosteria.

HPK – Kärpät käyntiin Ritari-areenalla ja Ruutu+ palvelussa kello 18:30!