Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

Kärpät päätti runkosarjan voittoon – Rynnäkselle nollapeli

10.3.2018

Kärpät otti peliin vauhdikkaan startin, kun kaksi ensimmäistä vaihtoa kiekko pyöri enimmäkseen KalPan puolustuspäässä. Ykkös- ja kakkosketju kumpainenkin onnistuivat luomaan ensimmäiseen vaihtoonsa hyviä paikkoja, mutta maalinteko ei vielä maistunut. Tempo ottelun avauserässä pysyi kaikin puolin korkealla, kun molemmat joukkueet esittivät rohkeaa ja viihdyttävää peliä, vaikka panosta ottelusta ei enää löytynytkään. Kärpät tappoi erän loppuun vielä tärkeän alivoiman, ja toinen erä käynnistyi maalittomasta tasatilanteesta.

Toisen erän alussa verkot saatiin jo heilumaan, kun Teemu Kivihalme aloitti ottelun maalinteon ajassa 23:46. Charles Bertrandin laukausta seurasi mehukas reboundi, jonka Kivihalme napautti varmasti sisään ohi Niko Hovisen. Vaikka maalipaikkoja oli tarjolla kummallekin, ei erässä enempää osumia nähty. Kuten avauserässäkin, myös ottelun toisella kaksikymmenminuuttisella Jussi Rynnäs teki enemmän kuin oman osansa. Kahden erän jälkeen 17 kertaa torjunut porilainen esti Jerry D'Amigon tasoitusaikeet erän loppupuolella, kun amerikkalaishyökkääjä pääsi karkaamaan läpiajoon. Päätöserään lähdettiin Kärppien 1-0 johdossa.

Päätöserässä nähtiin yksi osuma, josta vastasi Kärppien Mikael Ruohomaa. Ruoho pääsi napauttamaan ottelun loppulukemat Ville Leskisen maukkaasta tarjoilusta, ja näin ollen runkosarja lyötiin Oulussa pakettiin tyylipuhtaalla 2-0 voitolla.

Neljännesfinaalit käynnistyvät Oulussa 20.3. Kärppien neljännesfinaalivastustaja tulee kolmikosta Porin Ässät, Rauman Lukko, Lahden Pelicans. Pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella SaiPa kohtaa Pelicansin, ja Ässät kohtaa Rauman Lukon. Näistä joukkueista heikoimmin sijoittunut jatkoon mennyt joukkue asettuu Kärppiä vastaan.