Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​IFK vei semifinaaliavauksen - Kolmannen erän shokkialku liikaa Kärpille

3.4.2018

Ottelun avauserässä vierailija HIFK oli hienokseltaan niskan päällä, ja Kärpät näytti jäävän toiseksi erityisesti kaksinkamppailutilanteissa. Huolimaton pelaaminen johti ensin Teemu Kivihalmeen pelinviivyttämiskakkoseen reilun viiden minuutin pelin jälkeen, ja ajassa 12:22 ottelun avausmaaliin. Kärppä-hyökkäyksen kiekonmenetyksestä lähtenyt tilanne päättyi avopaikkaan IFK:n Juha Jääskälle, joka niittasi kiekon puolityhjään maaliin ohi erässä 8 kertaa torjuneen Veini Vehviläisen. Kärpille tarjottiin erän lopussa kaksi perättäistä ylivoimamahdollisuutta, mutta ylivoimaviisikot eivät saaneet askelmerkkejään kohdalleen, ja ensimmäiselle tauolle lähdettiin 0-1 vierasjohdossa.

Toisessa erässä Kärpät paransi peliään. Avaussyötöt napsahtelivat paremmin lapoihin, kaksinkamppailuja ryhdyttiin voittamaan, ja luodut laukaisupaikat olivat laadukkaampia. 13 kertaa erässä torjunut Kevin Lankinen kuitenkin piti luukut tiukasti kiinni. Maalittomaksi jääneessä toisessa erässä kummallakin joukkueella oli yksi ylivoimamahdollisuus, mutta pakkopeli ei ottanut kulkeakseen kummassakaan päädyssä.

Kolmannen erän alussa Kärppien niskaan kaadettiin kylmää vettä. Ajassa 41:47 Vili Sopanen tuplasi vieraiden johdon, ja alle kaksi minuuttia myöhemmin peli oli jo 0-3, Lennart Petrellin rangaistua Kärppä-puolustuksen räikeästä virheestä. Kärpät heräsi virheistään hieman, mutta shokeeraavan alun jälkeen peliin ei enää toden teolla päästy kiinni. Parhaat maalipaikat päättyivät ihmisläjään IFK-maalin edustalle, eikä kiekkoa saatu survottua verkon perälle maalialueelta. IFK:n ensin iskettyä 0-4 lukemat tyhjään maaliin, Kärpät onnistui avaamaan maalitilinsä. Jari Sailio pommitti tyylikkäästi suoraan syötöstä, mutta maali oli laiha lohtu. IFK otti ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan lukemin 1-4.

Ottelusarja jatkuu torstaina Helsingissä. Seuraavan kerran Oulussa pelataan lauantaina, tuolloin ottelu lyödään käyntiin kello 17:00. Liput lauantaille kätevimmin TÄSTÄ!