Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – None 22.3.2019 klo 18:30

​Semifinaalit käyntiin kotikaukalossa – "Legendan ainekset"

3.4.2018

Kärpät ja HIFK avaavat tänään Liigan semifinaalivaiheen, kun kiekko tippuu jäähän Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kuusi kertaa, ja voitot jakautuivat Kärpille 4-2. Kärpät voitti neljä ensimmäistä, HIFK kaksi viimeistä. Mukaan mahtuu myös erityislaatuinen kohtaaminen Kaisaniemessä, Helsinki Ice Challenge -tapahtumassa. Kärppävalmentaja Mikko Mannerin mukaan runkosarjan kohtaamiset antavat erinomaiset ainekset hyvään semifinaalisarjaan.

- Tässä vaiheessa, kun on neljä joukkuetta jäljellä, niin on iso kunnia olla yksi niistä. Vielä se, että IFK on vastassa, niin tässä on legendan ainekset. Molemmilla joukkueilla on ollut omat hetkensä runkosarjassa, ja mahtavia pelejä on pelattu tähän mennessä, ja uskon, että nämä eivät tule tekemään siitä poikkeusta. Varmasti tulee ikimuistoinen välieräsarja.

HIFK sijoittui runkosarjassa viidenneksi vahvan kevätpuoliskon jälkeen, ja neljännesfinaaleissa helsinkiläiset kaatoivat JYPin voitoin 2-4. HIFK osoitti tuossa sarjassa hurjaa sinnikkyyttä nousemalla kertaalleen jopa viiden maalin takaa tasoihin ja lopulta voittoon jatkoajan jälkeen. IFK:n nouseva käyrä peliotteissa vaatii Mannerin mukaan Kärpiltä myös uuden vaihteen löytämistä.

- Uskon siihen, että me pystytään parantamaan. Se on varmasti se ykkösjuttu, sillä erot tulevat olemaan pienet, ja molemmat joukkueet ovat hyvässä vireessä. IFK tekee erittäin hyvää yhteistyötä jäällä, ja heillä on vaarallisia yksilöitä. Me ollaan pikkuhiljaa löytämässä taas sitä omaa virettä, mikä meillä oli parhaimmillaan runkosarjassa. Me luotetaan tietysti omiin kykyihimme, ja tässä vaiheessa kautta jos et pysty huippusuoritukseen, niin et silloin voittoa ansaitsekaan. Me uskotaan urheilun perusarvoihin, eli silloin kun pitää olla parhaimmillaan, niin me halutaan myös olla.

Kärpät ansaitsi lyhyen levon pääsiäisen pyhiksi kaatamalla Ässät neljännesfinaaleissa otteluvoitoin 4-1. Lyhyt lepo antoi Kärpille mahdollisuuden ladata akkuja ja parannella Ässät-sarjassa kärsittyjä vammoja. Sairastuvalta palaavat sarjan toisessa ottelussa loukkaantunut Miika Koivisto ja neljännen ottelun kesken jättänyt Miska Humaloja.

Kärpät lähtee otteluun kuudella puolustajalla ja kolmellatoista hyökkääjällä. Miika Koivisto hyppää tutulle paikalleen Shaun Heshkan rinnalle, kakkosparin muodostavat Lasse Kukkonen ja Taneli Ronkainen, ja kolmosparissa luutivat Jani Hakanpää ja Teemu Kivihalme.

Kärppien ykkös- ja kakkosketjut ovat tutussa muodossaan, mutta kaksi alempaa hyökkäysketjua ovat kokeneet pieniä muodonmuutoksia. Kristian Vesalainen ja Otto Karvinen hyökkäävät kolmosketjun laidoilla, keskellään Kärppien kauden viime keväänä HIFK:n punanutussa päättänyt Jasse Ikonen. Nelosketjussa yhteen on saatettu alkukaudelta tuttu ketju Jari Sailio – Miska Humaloja – Sami Anttila. Kolmantenatoista hyökkääjänä otteluun lähtee Juha Koivisto, ja maalin suulla aloittaa tänään pudotuspelien maalivahtitilastojen ykkösnimi Veini Vehviläinen.

- Kaikki pelaajat jotka tänään pelaavat ovat ansainneet pelipaikkansa Ässät-sarjassa. Siihen me ollaan kokoajan uskottu. Meillä on ollut roolitettu joukkue aika tiukasti, ja Ässät sarjassa sitä harmoniaa hajotettiin tahallaan, että löydettiin sitä kautta uusia voimavaroja, ja saatiin sellaista playoff-moodia päälle.

Semifinaalien game 1, Kärpät – HIFK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 18:30. Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!