Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

​KalPa juhli Raksilassa - Mestaruus lipsahti Kärppien käsistä

6.4.2018
​KalPa juhli Raksilassa - Mestaruus lipsahti Kärppien käsistä

Liigassakin esiintynyt Joona Huttula pelasi finaalit A-nuorissa. (Kuva: Jussi Määttä)

Täydeksi viiden ottelun mittaiseksi venynyt Nuorten SM-liigan finaalisarja ratkaistiin tänään Oulun Energia Areenalla. Kärpät johti ottelusarjaa jo voitoin 2-0, mutta KalPa kampesi itsensä takaisin ottelusarjaan pelaten kahdesti selkä seinää vasten. Ratkaisevassa finaalissa Kärpät ei pystynyt hyödyntämään avauserän paikkoja, toisessa erässä KalPa pääsi karkaamaan johtoon turhautunutta kotijoukkuetta vastaan, ja päätöserän alussa se löi viimeiset naulat Kärppien alkuun kahdella nopealla maalilla. Mestaruuspokaali matkasi lopulta Kuopioon maalein 1-3, otteluvoitoin 3-2.

Kärpät rynnisti vahvasti ottelun avauserän, ja KalPa-maalilla torjunut Elmeri Metsävainiota työllistettiin 11 torjunnan verran. Aivan ykköskorin paikat jäivät kummaltakin joukkueelta avauserässä vähiin, mutta mahdollisuus avausmaaliin oli kuitenkin olemassa.

KalPa avasi ottelun maalinteon toisessa erässä, ajassa 23:57. Mikko Juusola pääsi ampumaan huipputontilta vieraat johtoon, eikä Kärppä-vahti Justus Annunen ehtinyt reagoimaan terävään laukaukseen. Toinen erä oli Kärpiltä vaikea, ja maalittomuuden myötä turhautunut joukkue esitti ajoittain huolimatonta ja ailahtelevaa peliä. Erän lopussa peli lähti rullaamaan paremmin, ja Kärpät onnistui luomaan muutamia hyviä paikkoja, mutta päätöserä käynnistyi KalPan 0-1 johdossa.

Kolmannen erän alkuun KalPa karkasi omille teilleen. Mikko Juusola tuplasi vieraiden johdon illan toisella maalillaan, ja muutamaa minuuttia myöhemmin Juuso Könönen laukoi numeroiksi jo 0-3. Radek Koblizekin erän lopun kavennus jäi Kärppien illan ainoaksi maaliksi, ja ottelu päättyyi kuopiolaisjuhliin.

Mitali on Kärppien A-junioreille kolmas 2010-luvulla. Kevät 2010 päättyi Oulussa mestaruusjuhliin, ja keväällä 2014 Kärpät kärsi finaalitappion Espoon Bluesille. Viime keväänä Kärpät pelasi pronssiottelussa Lukkoa vastaan, mutta mitali jäi saavuttamatta.