Seuraava kotiottelu: Osta lippuja
Kärpät – Ilves 29.3.2019 klo 18:30

Taistelu finaalipaikasta jatkuu Oulussa – "Uusi näytelmä"

7.4.2018

Semifinaalikaravaani on löytänyt tiensä jälleen Ouluun, ja ottelusarja Kärppien ja IFK:n välillä jatkuu Oulun Energia Areenalla kello 17. Sarjan kaksi ensimmäistä ottelua, reilut 120 minuuttia jääkiekkoa tiivistyvät Mikko Mannerin suussa yksinkertaisesti, mutta karusti.

- Ekassa pelissä IFK vei kuin märkää rättiä, toisessa pelissä pystyttiin vähän parantamaan, mutta oltiin onnekkaita, että voitettiin. Tänään yritetään jatkaa haastamista. Ottelun lopputulokset aina sisuunnuttavat hävinnyttä joukkuetta. Me sisuunnuttiin ensimmäisestä, ja IFK sisuuntuu varmasti tänään. Me pystyttiin parantamaan ekasta pelistä, ja IFK parantaa varmasti tuosta heidän kotipelistään. Sitä kautta edessä on taas uusi näytelmä.

Ottelusarjassa on tähän mennessä nähty ainoastaan vierasvoittoja, ja Kärpillä on tänään loistava mahdollisuus katkaista tuo putki, kun Oulun Energia Areena vaikuttaisi tulevan viimeistä paikkaa myöten täyteen illan otteluun.

Kärppien kokoonpanoissa nähdään olosuhteiden pakosta pieniä muutoksia. Torstain pelin kesken jättänyt Mikael Ruohomaa on sivussa tämän illan ottelusta, ja Ruohon paikan ykkösketjun keskeltä ottaa Nicklas Lasu. Kakkosketjun keskelle on siirretty Saku Mäenalanen, laidoillaan Kristian Vesalainen ja Ville Leskinen. Ketju kuulostaa ennakkoon äärimmäisen hyökkäysvoittoiselta, mutta Manner peräänkuuluttaa ketjulta myös vastuullista puolustuspeliä.

- Toivottavasti he käyttävät luisteluvoimaansa hyväksi, mutta ennen kaikkea se työ pitää tehdä alusta. Hyökkäyspäähän ei pääse jos ei puolusta hyvin, ja päinvastoin. Mahdollisuudet heillä on onnistua, joten ei muuta kuin kaasu pohjaan.

Kärppien kolmosketjussa tänään hyökkäävät Jari Sailio, Jasse Ikonen ja Otto Karvinen, ja neljännen hyökkäysvitjan muodostavat Juha Koivisto, Miska Humaloja ja Jyri Junnila. Kolmantenatoista hyökkääjänä pelaa Sami Anttila.

Pakistoaan Kärpät ei ole lähtenyt muuttamaan, ja aloittavana maalivahtina jatkaa Veini Vehviläinen. Vaihtopenkin puolelta löytyy Jussi Rynnäs.

Oulun Energia Areenan paloaseman puoleisella vierustalla on tänään ensi kertaa tälle kevättä avoinna 100-paikkainen AfteSkate-teltta. Teltassa on anniskeluoikeudet.

Kärpät – HIFK käyntiin Oulun Energia Areenalla kello 17! Liput otteluun kätevimmin TÄSTÄ!